Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė lankėsi Alytuje

„Alytus – tobulas miestas gyventi sveikai”,- sakė Lietuvos sveikuolių sąjungos (LSS) prezidentas Simonas Dailidė po apsilankymo Dzūkijos sotinėje. Vidzgirio pagrindinėje mokykloje, Putinų ir Jotvingių gimnazijose naujasis LSS prezidentas susitiko su jaunimu, dalijosi savo patirtimi apie savanorystę, sveiko gyvenimo būdo privalumus, teisingo gyvenimo kelio ieškojimus, praradimus ir atradimus.

Dvidešimt ketverių jaunuolis drąsiai prisipažino, kad buvo maištingas paauglys: bandė alkoholį, narkotikus, rūkė… Savo mokytojams ir tėvams buvo tikrai nelengvas riešutėlis. Tačiau Simono viduje įvyko virsmas, kuomet jis atsirado tinkamu laiku tinkamoje vietoje, sutiko žmonių, kurie padarė jam įtaką. Šiandien jis mėgaujasi kiekviena gyvenimo diena, semia jį kupinomis saujomis ir dalijasi juo su kitais, ieškančiais motyvacijos gyventi sveikai, prasmingai, džiugiai ir kūrybingai. Simonas organizuoja išskirtinai „blaivius” masinius renginius: „Yoga Rave”, „VAROM”, bėgimus už „Blaivią Lietuvą”, savanoriauja įvairiuose organizacijose, propaguoja sveiką gyvenimo būdą, inicijuodamas įvairius iššūkius. Simonas neabejoja, kad surasti bendraminčių, kurie negeria, nėra sunku – Lietuvoje sąmoningai alkoholio atsisakančių jaunų žmonių kasmet daugėja.

Sveikuolių lyderis pasidalijo ir kitokiais laisvalaikio praleidimo būdais – važinėjimu dviračiais (vienas buvo numynęs net iki Paryžiaus!), kopimu į kalnus (kartu su Lietuvos keliautojais įkopė į Gruzijoje esantį Kazbeko kalną), maudynėmis lediniame vandenyje, išlikimo žygius ir kt.

Simonas ragino moksleivius išsikelti tikslus savo gyvenime ir jų ryžtingai siekti, tapti savanoriais įvairiose veiklose, keliauti, siekiant pažinti aplinkinį pasaulį bei patį save. Ir būtinai bent kartą sudalyvauti LSS organizuojmoje vaikų ir jaunimo stovykloje „Laisvės kodas”, nes tai vienintelė sveikatingumo ugdymo stovykla Lietuvoje, kurioje vaikai ir jaunimas atranda naujas vertybines nuostatas, keičia požiūrį į gyvenseną, atranda naujus bičiulius ir autoritetus.

Tądien LSS prezidentas ir LSS viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė dalyvavo susitikime su Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas” nariais. Klubo vadovė Jūratė Marčiulaitienė pristatė artimiausius veiklos planus, vyko atvira diskusija dalijantis patirtimis ir lūkesčiais dėl sveikos gyvensenos puoselėjimo ne tik Dzūkijos sostinėje, bet ir visoje Lietuvoje.

 

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas” informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *