Popietė „Aš – mažasis Žemės žmogus“

Jau ketvirtus metus Alytaus Dainavos pagrindinėje mokykloje vykdomas aplinkos apsaugos švietimo projektas „Žaliu taku”, finansuojamas iš Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų. Juo siekiama, kad vaikai išmoktų saugoti ir tausoti gamtą, jos išteklius. Mokykloje mokiniai domisi gamtos apsauga, atlieka bandymus, eksperimentus, sodina ir prižiūri gėles.
Kovo 17-ąją Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus darbuotojos ir Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos mokytoja Dalia Vitalija Kačanauskienė pakvietė vaikus į popietę „Aš – mažasis Žemės žmogus”. Šio renginio tikslas – paskatinti mažuosius ir suaugusius rūpintis aplinka, tausoti gamtos išteklius.
3b klasės mokinukams bibliotekos darbuotojos Daina Krukonienė ir Irma Šarkutė pasekė sakmę apie tai, kaip atsirado Žemė, kurios motina buvo Saulė, o tėvas – Mėnulis. Išklausę sakmę, vaikai dainavo daineles „Sveikinam Žemę”, „Trys balionai”, deklamavo eilėraščius apie Žemę, bundančią gamtą, aplinkos problemas. Popietėje dalyvavusios Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento inspektorės Ramunė Kubilienė ir Aistė Savenkovaitė mokė vaikus rūšiuoti atliekas. Jos išdalijo atsineštas buitines atliekas, pasunkino užduotį – užsuko užrašus ant dėžių ir paprašė surūšiuoti. Sėkmingai atlikęs užduotį kiekvienas gavo tai patvirtinančius pažymėjimus. Aplinkos apsaugos darbuotojos papasakojo, kaip galima panaudoti antrines žaliavas, ir parodė, kaip iš plastikinio kiaušinių dėklo pagaminti lesyklėlę paukšteliams.
Mokiniai, bibliotekos darbuotojos ir lankytojai ant gėlių žiedelių rašė linkėjimus Žemei, papuošė simbolinį rutulį ir dūdelėmis pagrojo kūrinėlį „Žiedų valsas”. Tada apžiūrėjo mūsų mokyklos pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų parodą „Papuoškime gimtąjį kraštą spalvomis”, skirtą Kovo 11-ajai ir Žemės dienai. Vaikai pamatė savo darbus ir pasidžiaugė kitų darbais. Bibliotekos kiemelyje žaidė žaidimus, piešė kreidelėmis, pievą papuošė gėlytėmis. Į medžius buvo įkelti inkilėliai, kuriuos pagamino klasės mokinių tėveliai. Baigiantis popietei į dangų buvo paleisti trys balionai – jų spalvos simbolizavo saulę (geltonas), vandenį (mėlynas) ir Žemės nubudimą (žalias).
Vaikams buvo įteikta bibliotekos direktorės Giedrės Bulgakovienės pasirašyta padėka ir saldus prizas. Atsisveikindami visi pasižadėjo saugoti, švarinti, gražinti ir mylėti savo gimtąją Žemę.
Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Dalia Vitalija Kačanauskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *