Prienuose aptarti kultūros, sporto, turizmo ir jaunimo politikos klausimai


Balandžio 25 d. Prienų r. savivaldybės vadovai surengė pasitarimą su Savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus darbuotojais. Pasitarimo metu buvo aptarti skyriaus kuruojamų sričių sustiprinimo, jaunimo politikos įgyvendinimo klausimai, veiklos perspektyvos.

Savivaldybės meras A. Vaicekauskas pažymėjo, kad siekiant sustiprinti kultūros, sporto, turizmo sritis yra labai svarbus bendradarbiavimas tarp visų kultūros įstaigų – kultūros ir laisvalaikio centrų, muziejaus, bibliotekos ir jų padalinių.

Šiuo metu ypač didelis dėmesys skiriamas jaunimo politikai, strategijos kūrimui ir jos įgyvendinimui. Savivaldybės vadovai iškėlė ir vieną iš artimiausių tikslų – erdvių jaunimui įkūrimą. Šiuo metu vyksta aktyvios diskusijos darbo grupėje dėl vietos ir jos pritaikymo.

Dar viena itin svarbi sritis, į kurią atkreipė dėmesį meras, – kultūros paveldas, o vienas iš skaudulių – buvusio karinio miestelio kompleksas, kuris yra įtrauktas į saugotinų kultūros paveldo objektų sąrašą, todėl dėl jo priežiūros kyla daug įvairių problemų, kurios artimiausiu metu ir bus aptartos su Kauno paveldosaugininkais.

Pasitarimo metu diskutuota kultūros įstaigų projektinės veiklos, iniciatyvų skatinimo, idėjų įgyvendinimo, veiklų aktyvinimo kaimiškose teritorijose ir kt. klausimais.

Prienų r. savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *