Kepyklėlė, kurioje dirbtų neįgalieji: paruošiamieji darbai įsibėgėja

Idėja Alytuje įkurti kepyklėlę, kurioje dirbtų neįgalieji, pradėta realizuoti – Alytaus miesto savivaldybėje aptartas tokios kepyklos verslo planas.

„Toliau dirbame, kad planai įkurti darbo vietas neįgaliesiems virstų realybe. Norisi, kad visi gyventojai nepriklausomai nuo jų galios ar negalios jaustųsi svarbūs, vertinami ir reikalingi. Manome, kad neįgaliųjų darbas kepyklėlėje būtų svarbus žingsnis tai įgyvendinant mūsų mieste“, – apie projekto svarbą pasakojo Alytaus miesto mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Projektą planuojama įgyvendinti bendradarbiaujant su Alytaus profesinio rengimo centru (APRC), būtent jo atstovai ir parengė minėtą verslo planą. „Pirmiausia siekiama įgyvendinti pilotinį projektą. Kepyklėlėje dirbtų tiek neįgalieji, tiek sveikieji asmenys, kurie ir pagelbėtų negalią turinčiam darbuotojui“, – kalbėjo V. Gibienė.  Pasak jos, pilotinis projektas truktų tris mėnesius, atsižvelgiant į aplinkybes būtų siekiama jį padaryti tęstiniu.

Kaip rašoma verslo plane, pasirinktas produktas – mielinių bandelių gamyba, tačiau ilgainiui asortimentas būtų plečiamas. Bandelių gamybos technologija yra greita ir nesudėtinga, taip pat jos būtų gaminamos naudojant įvairius įdarus bei priedus. Planuojama, kad pradžioje kepyklėlėje dirbtų 4 negalią turintys žmonės.

„Pirkėjai turi vis didesnį norą įsigyti šviežios, su meile iškeptos produkcijos. Juolab, kad potencialūs vartotojai žinos, jog pirkdami gaminius remia ir palaiko žmonių su negalia vystomą socialinį verslą“, – kalbėjo APRC atstovė Edita Šidlauskaitė. Jos teigimu, tai pradinis, koreguotinas verslo plano variantas, tačiau svarbu nusimatyti pirmąsias gaires.

Kepyklos projekto idėja pirmą kartą aptarta Dailiųjų amatų mokykloje balandžio pradžioje vykusios diskusijos metu.

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *