Apdovanotos sparčiausiai augančios Alytaus įmonės (Foto)

Alytuje vyko Verslo žinių organizuojama „Verslo gazelė 2017. Kaip konkuruosime rytoj?”. Įmonių atstovams pranešimus skaitė geriausi šalies ekonomistai, klientų aptarnavimo vadovai, sėkmingi verslininkai bei rinkodaros specialistai. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre vykusio renginio metu apdovanotos ir sparčiausiai augančios Alytaus regiono smulkaus ir vidutinio verslo įmonės. Jų tarpe Alytuje veikiančios įmonės  „Kirptė”, „ALT reklama”, „Alsotana”, „Audrita”, „Dagiva”, „Dairesta”, „Lankava”, „Lanksti linija”, „Osgita”, „Randers Reb International”, „Tankos”, „Trikotažo gama”, „VA statyba”, „Vilktukas”, ARATC.

Apdovanojimus Alytaus regiono įmonėms įteikė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius, kuris pasidžiaugė augančiomis bendrovėmis bei palinkėjo naujų ambicingų tikslų. „Labai smagu matyti Jūsų puikaus darbo rezultatus. Noriu palinkėti siekti naujų tikslų ir, kad kelias link jų būtų tiesesnis”, – konferencijoje sakė T. Tamulevičius.

13 kartą organizuojamose „Gazelėse” dalyvavo bet kokios nuosavybės įmonės, kurios pradėjo veiklą ne vėliau kaip 2012 m. sausio 1 d. ir tais metais jų apyvarta buvo nuo 0,29 mln. iki 40 mln. Eur.

Pastaraisiais lyginamaisiais metais – 2015-aisiais – konkurso kriterijus atitinkanti įmonė turėjo dirbti pelningai. „Gazelių” apyvarta, palyginti su 2012 m. ir 2015 m., augo ne mažiau kaip 20%.

Esminis kriterijus, kuris lemia nugalėtojus, yra apyvartos šuolis, tačiau vien to neužtenka: už jį ne mažiau svarbus ir skaidrumas bei viešumas: įmonė turi tvarkingai mokėti įstatymais numatytus mokesčius ir kasdienėje veikloje vadovautis geros verslo praktikos principais. Ar įmonė atitinka šiuos kriterijus, patikrina VMI – projekto partnerė. Taigi, kai kurios bendrovės, net atsidūrusios sąrašo viršuje, negauna pagrindinių prizų – tai lemia VMI pastabos.

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *