Alytaus rajono gyventojai renka seniūnaičius

Alytaus rajono seniūnijose vyksta seniūnaičių rinkimai.  11 seniūnijų renkami 44 seniūnaičiai. Gyventojai savo valią gali pareikšti balandžio 20–21 d.

Seniūnaičių darbas neatlygintinas.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Gočeldienė, seniūnaičiai renkami trejų metų kadencijai, prieš tai seniūnaičio pareigas eidavo 2 metus. Ji atkreipė dėmesį, kad šiuose seniūnaičių rinkimuose yra dar keletas naujovių: „Kad seniūnaitis būtų išrinktas, apklausoje ar susirinkime turi dalyvauti ne mažiau kaip 5 proc. seniūnaitijos gyventojų, turinčių balso teisę. Nuo šiol seniūnaitis turės ir jo statusą liudijantį pažymėjimą“.

Seniūnaitijose, kuriose gyvena daugiau kaip 500 gyventojų, seniūnaičiai renkami apklausiant vietos gyventojus. „Jeigu seniūnaitijoje gyvena mažiau žmonių – seniūnas organizuoja gyventojų susirinkimą. Tokiu būdu seniūnaičiai bus renkami 12 iš 44seniūnaitijų“, – sakė savivaldybės teisininkė.

Galutinius Alytaus rajono seniūnaičių rinkimų rezultatus patvirtins Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Alytaus rajone seniūnaičiai renkami nuo 2010 m.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *