„Aušrinės“ šokėjos ruošiasi festivaliui „Kalbame šokiu“

Šiuolaikinio šokio studija „Aušrinė“ savo 15-ąjį gimtadienį žada atšvęsti su griausmu. Nors dar nespėjo nurimti sekmadienį pasibaigusio televizijos projekto „Lietuvos talentai“, kuriame kolektyvo šokėjos pateko į geriausių 10-tuką, atgarsiai, tačiau laukti nėra kada. Jau šeštadienį Alytaus kultūros ir komunikacijos centre įvyks tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Kalbame šokiu 2017“, kuriame pasirodymus surengs per 250 dalyvių.

Be „Aušrinės“ šokėjų, jame dalyvaus svečiai iš Ukrainos, Norvegijos, Vokietijos, Lenkijos, Pietų Afrikos Respublikos. Žiūrovus linksmins ne tik šokėjai, bet ir cirko artistai, projekto „Lietuvos talentai“ šių metų laimėtojas Kasparas Bujanauskas, Eurovizijos konkurso finalininkas Gabrielius Vagelis, jaunosios dainininkės Ieva Ščerbinskaitė ir Laura Misiukevičiūtė bei įspūdingo balso savininkė Rūta Ščiogolevaitė.

Anot šokių studijos „Aušrinė“ vadovės ir festivalio „Kalbame šokiu“ organizatorės Aušros Saulevičiūtės, pasikviesti būrį svečių iš užsienio šalių nebuvo sunku – „Aušrinė“ turi išsikovojusi vietą po šokėjų saule. „Tai ne vienos dienos, o visų mūsų gyvavimo metų darbas. Visi dalyviai – mūsų draugai, su kuriais susipažinome įvairiuose konkursuose ir čempionatuose,- pasakoja A. Saulevičiūtė, kuriai tenka rūpintis ne tik atvykstančių šokėjų apgyvendinimu, bet ir maitinimu, pasiūlyti pramogų, kad jie norėtų sugrįžti ir kitąmet.

– Mes juos pasitinkame labai šiltai, nepamirštame keptų grybukų, gėlių ir kitų malonių smulkmenų. Stengiamės sukuri jaukią atmosferą, kad jie puikiai jaustųsi ir gerai praleistų laiką. Kiek sudėtingiau su apgyvendinimu. Alytuje viešbučių pasirinkimo nėra labai daug, be to, festivalio biudžetas – ne guminis. Mūsų kolektyvas nemažai keliauja po įvairias šalis, lyginant su jomis Alytaus mieste apnakvindinimo paslaugos tikrai didelės. Sprendimą suradome už miesto ribų”.

Ingrida Surdokaitė

Nuotraukos iš asmeninio A.Saulevičiūtės archyvo

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *