Rotušės aikštėje alytiškiai vaišinti maistu sielai

Kultūros dienos išvakarėse, balandžio 14-ąją Alytaus kultūros bendruomenė pakvietė alytiškius netradicinių pusryčių. Praeiviai Rotušės aikštėje buvo vaišinami išskirtiniais kultūros įstaigų pagamintais patiekalais – geromis emocijomis, šypsenomis ir informacija apie artėjančius kultūros renginius Alytuje. Taip paminėta Kultūros diena.

„Labai džiugu, kad mūsų miesto kultūros žmonės yra tokie išradingi ir unikalūs. Šį rytą į Rotušės aikštę jie atnešė puikią nuotaiką ir šypsenas ne vienam alytiškiui“, – pasidžiaugė Alytaus miesto mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Į miesto centrą atkeliavo ir gigantiškas stalas su kėdėmis, prie kurio teatro aktoriai kvietė prisėsti ir užsisakyti norimą „kultūrinį patiekalą“. Rotušės aikštėje taip pat iškelta Taikos vėliava.

Pasak Alytaus miesto teatro direktorės Inesos Pilvelytės, maisto reikia ne tik kūnui, bet ir sielai. „Visi kultūros darbuotojai susibūrė ir mąstėme, kaip neįprastai paminėti Kultūros dieną. Taip netikėtai ir kilo ši kultūros pusryčių idėja. Juk mums visiems reikia maisto ne tik kūnui, bet ir dūšiai“, – pasakojo I. Pilvelytė. Anot jos, tai tęstinė iniciatyva. Įvairiomis formomis Kultūros pusryčiai bus organizuojami ir ateityje

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *