Alytiškius konsultuos ir Alytaus rajono savivaldybės darbuotojai

Nuo šių metų gegužės 1 d. Alytaus rajono savivaldybė Alytaus miesto gyventojams pradės teikti administracines paslaugas žemės ūkio srityje.

Miesto gyventojams rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriuje bus teikiamos: žemės ūkio produkcijos kvotų administravimo, žemės ūkio valdų ir ūkininkų ūkių registravimo,  žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo darbų administravimo, stichinių  meteorologinių reiškinių, gyvūnų užkrečiamųjų ligų likvidavimo ir priežiūros programų įgyvendinimo, medžiojamųjų gyvūnų ir griežtai saugomų rūšių laukinių gyvūnų žemės ūkiui padarytos žalos ir nuostolių nustatymo,  valstybei nuosavybės teise priklausančių melioracijos ir hidrotechnikos statinių valdymo ir naudojimo patikėjimo teise, traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų bei jų priekabų registravimo, kaimo plėtros priemonių įgyvendinimo administravimo paslaugos.

Administracinių paslaugų perėmimui iš Alytaus miesto savivaldybės balandžio 12 d. vykusiame posėdyje pritarė Alytaus rajono savivaldybės taryba.

Pasak rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjo Stasio Supranavičiaus, Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi su prašymu minėtas paslaugas teikti ir miesto gyventojams. „Alytaus mieste tokių paslaugos gavėjų nėra daug, miesto savivaldybei jos neatsiperka, o mes turime ilgametę patirtį, kvalifikuotus darbuotojus, kurie pasiruošę kvalifikuotas paslaugas teikti ir miesto gyventojams“, –  sakė S. Supranavičius, pažymėdamas, kad rajono savivaldybei dėl to papildomų išlaidų nebus.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *