Varėnoje vyks respublikinės šeimų plaukimo estafečių varžybos „Dano Rapšio taurė 2017“

Gegužės 6 d. Varėnos sporto centro baseine vyks pirmosios respublikinės šeimų plaukimo estafečių varžybos „Dano Rapšio taurė 2017″. Organizatoriai džiaugiasi, kad joms sutiko atstovauti vienas pajėgiausių Lietuvos sportininkų, šiuo metu Švedijoje tarptautinėse plaukimo varžybose pergales skinanti Lietuvos plaukimo žvaigždė – plaukikas Danas Rapšys. Renginio globėjas, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta kviečia aktyviai dalyvauti šeimų plaukimo varžybose ne tik varėniškius, bet ir visus norinčius: „Šis plaukimo turnyras – puiki proga šeimos nariams ne tik drauge smagiai praleisti laiką, tačiau ir išbandyti save bei pakviesti draugiškai jame pasirungti savo bičiulius ir kaimynus. Norisi, kad tokių renginių dėka vandens pramogos Varėnos krašte labiau išpopuliarėtų“.

Komandą sudarys keturi šeimos nariai, iš kurių bent vienas šeimos narys turi būti vaikas iki 16 metų, o kitų amžius neribojamas. Šeimos komandai gali atstovauti seneliai, jų vaikai, vaikaičiai, žentai ir marčios arba, pvz., du broliai su savo šeimomis, arba bet kuris kitas derinys, susijęs giminystės ryšiais (senelis su vaikaičiais, tėvas su dukromis ir t. t.). Plaukimo estafetėje pirmąjį plaukimą komandos nariai privalės plaukti nugara, o kitus tris plaukimo būdus galės pasirinkti savo nuožiūra.

Varžybas laimėjusi šeima į namus išsiveš įspūdingą Dano Rapšio įsteigtą taurę, specialiais prizais bus apdovanoti jauniausias ir vyriausias varžybų dalyvis, bus ir kitų prizų. Kiekvienas dalyvis dovanų gaus ne tik po plaukimo kepurėlę su varžybų atributika, bet patirs ir neišdildomų įspūdžių bei turės galimybę pabendrauti su vienu sėkmingiausių Lietuvos plaukikų, suras bendraminčių ir draugų. Dalyviams bus skirta ir nuotaikinga kultūrinė programa.

Šeimos registruotis kviečiamos iki gegužės 2 d. el. paštu rolandas.markinas@varena.lt arba Varėnos sporto centro administracijoje. Išsamią informaciją kiekvienas gali rasti http://baseinas.varena.lt/slider/seimu-plaukimo-estafeciu-varzybos/

Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Tomas Pakštys teigia, kad kasmetinių šeimų plaukimo estafečių varžybų idėja – labai sveikintinas varėniškių žingsnis, o sėkmingo Lietuvos plaukiko veidas šiam turnyrui suteiks svarų pagrindą ir pritrauks daugiau dalyvių. Sporto žvaigždes pritraukti nelengva dėl jų didelio užimtumo, tačiau su Danu Rapšiu pavyko susitarti, ir jis mielai sutiko būti kasmet Varėnos sporto centro baseine vyksiančių respublikinių šeimų plaukimo varžybų veidu. „Manau, kad šis turnyras pasiteisins ir bus sėkmingas, jis labai naudingas ir gyventojų užimtumo bei sveikatinimo prasme, tai kartu ir socialinis projektas, kuris pritrauks naujų klientų iš aplinkinių rajonų. Pirminis sumanymas buvo tiesiog organizuoti šeimų varžybas, vėliau gimė idėja pritraukti garsų plaukiką, jo vardu populiarinti plaukimą“, – sako T. Pakštys. Jo manymu, po pasaulio plaukimo čempionato šio plaukiko vertė dar labiau ūgtelės, o tai turės papildomo populiarumo ir būsimiems plaukimo turnyrams Varėnoje. „Pirmais metais dalyviai gal neužpildys baseino 100 proc., bet bus padaryta gera pradžia. Juk pirmojo turnyro suorganizavimas tiek organizatoriams, tiek teisėjams yra nemažas iššūkis, o kitąmet, kai varžybose bus daugiau dalyvių, jau bus įgyta patirties ir bus lengviau jas organizuoti. Šios plaukimo varžybos Varėnoje – puikus plaukimo populiarinimo, drauge ir gero laiko praleidimo turnyras lygiagrečiai su žinomu veidu“, – mano Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Tomas Pakštys.

Vienas pagrindinių šių varžybų organizatorių, Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas pažymi: „Danas Rapšys – vienas didžiausių jaunimo favoritų. Gegužės 6 d. jis ne tik dalyvaus varžybose, bet ir bendraus su jaunimu, papasakos apie kasdienines treniruotes ir savo pasiekimus. Kiekvienas panorėjęs galės pasimatuoti įvairaus lygio plaukimo varžybose iškovotus medalius, apžiūrėti ir kitus apdovanojimus. Tikimės, kad Dano Rapšio vardas pritrauks nemažai dalyvių, o Varėnos krašto vaikai ir jaunimas norės lygiuotis į garsų plaukiką ir aktyviau lankysis baseine. Juk mūsų tikslas – Varėnoje suburti plaukimo bendruomenę. Vaikai labai nori plaukti su savo tėveliais, jie baseiną gausiai užplūdo nuo pat komplekso atidarymo pradžios. Šiuo metu jau yra apie šimtas keturiasdešimt nuolatinių jaunųjų lankytojų, ateinančių mokytis plaukti. Plaukimo pamokos kol kas yra aktualiausios, jos vyksta tris kartus per savaitę ir trunka pusantros valandos. Tikimės, kad sudalyvavę varžybose, šeimų nariai pamėgs vandens pramogas ir lankysis baseine visi kartu“.

Respublikinės šeimų plaukimo estafečių varžybos, kurias Varėnos sporto centras organizuoja drauge su Lietuvos plaukimo federacija, įdomus ir dėmesio vertas sporto renginys, kuris bus kasmetiniu bene svarbiausiu Varėnos sporto centro renginiu. Šeimos pamažu registruojasi, tačiau organizatoriai nori, kad dalyvių būtų daug daugiau, todėl kviečiami vaikai, tėveliai, seneliai iš visos Lietuvos atvažiuoti į Varėną ir dalyvauti šiose varžybose. Organizatoriai tikisi, kad Varėnoje vyksiantis turnyras sudomins plaukti mėgstančią Lietuvos bendruomenę, nes tokio tipo šeimų plaukimo estafečių varžybos Lietuvoje organizuojamos tik dar vienos – nuo 2013 m. vis kitame mieste vykstančios varžybos „Rūtos Meilutytės taurė“.

Varėnos sporto centro baseinas patrauklus tuo, kad čia teikiamos paslaugos yra nebrangios, patalpos neperpildytos žmonių. Varėnos krašto gyventojai ir svečiai gali džiaugtis ne tik vandens pramogomis – čia taip pat suteikiama galimybė lankyti grupines veiklas: plaukimo pamokas, kineziterapijos bei aerobikos užsiėmimus vandenyje ir kt. Visus grupinius užsiėmimus, kuriems reikalinga išankstinė registracija, veda profesionalūs treneriai bei specialistai. Savaitgaliais baseine vyksta mankštos bei irklenčių treniruotės, kurias organizuoja UAB „Supcentras“.

Plaukimo treneris Gytis Kašėta vaikus moko atlikti tempimo pratimus sausumoje, vėliau jie mokomi plaukti vandenyje, taisyklingai kvėpuoti. Neseniai mažieji pradėjo treniruotis plaukti krūtine – tai garsiosios Lietuvos plaukikės, daugkartinės pasaulio bei Europos rekordininkės ir čempionės Rūtos Meilutytės plaukimo būdas. Baseinas sulaukia ir vyresniojo amžiaus svečių – senjorų, atvykstančių popiet, bei darbingo amžiaus žmonių, kurie dažniausiai renkasi vakarais.

Kaip teigia Varėnos sporto centro vadovybė, idėjų ir naujų projektų netrūksta, todėl netolimoje ateityje galės pasiūlyti daugiau naujų veiklų: plaukimo pamokas 5-6 metų vaikučiams, sinchroninio plaukimo užsiėmimus, nuo rudens startuos neįgaliųjų programa ir kitos veiklos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *