Druskininkiečiui nelegalūs rūkalai atsirūgs ilgai

Balandžio 11 d. apie 9 val. 50 min. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos komisariato (toliau – Druskininkų PK) Veiklos skyriaus pareigūnai Druskininkuose, Vytauto g., sustabdė patikrinti įtarimą sukėlusį druskininkiečio vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“.

Pasiteiravus vairuotojo, ar negabena draudžiamų prekių, šis net nedvejodamas atsakė, kad automobilyje nieko draudžiamo nėra. Tačiau teisėsaugininkai suabejojo vairuotoju ir paprašė atidaryti bagažinę. Nuovoka policininkų nenuvylė – bagažinėje rasta 1 820 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė įskaitant privalomuosius mokesčius – 5 278 eurų. Tai jau ne pirmas toks neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis atvejis, atskleistas minėtų Druskininkų PK Veiklos skyriaus pareigūnų.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena, numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 7 d. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt, bet neviršija dviejų šimtų penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių). Toks pažeidimas užtraukia baudą nuo keturių tūkstančių iki šešių tūkstančių eurų.

Šiam Druskininkų gyventojui dar teks atsakyti ir pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 straipsnį „Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis“. Mat pareigūnai jo namuose rado 22 240 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Dėl šio įvykio Druskininkų PK pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *