Alytaus rajono savivaldybė bendradarbiaus su Pataisos namais

Prie nuteistųjų socialinių, darbinių įgūdžių ugdymo prisidės ir Alytaus rajono savivaldybė. Balandžio 12 d. vykusiame Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje tarybos nariai pritarė bendradarbiavimo sutarties su Alytaus pataisos namais pasirašymui. Sutartį pasirašys Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Kaip sakė savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas Paulius Šarakojis, bendradarbiavimo sutartimi siekiama plėtoti draugiškus, aktyvius Pataisos namų ir savivaldybės ryšius, stiprinant Pataisos ir pusiaukelės namuose gerai besielgiančių nuteistųjų darbinius įgūdžius, padėtijiems integruotis į visuomenę.

„Bendradarbiavimo sutartis numato, kad nuteistieji galėtų dalyvauti Alytaus rajono savivaldybės organizuojamose talkose, akcijose, sporto ir kultūros renginiuose, prisidėti tvarkant rajono teritorijas ruošiantis renginiams, šventėms bei po jų“, – sakė P. Šarakojis.

Tarybos posėdyje dalyvavęs Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas kvietė padėti nuteistiesiems kabintis į gyvenimą, pažymėdamas, kad jie yra mūsų visuomenės dalis. „Nuteistųjų darbas būtų nemokamas, savivaldybei reikėtų pasirūpinti tik nuteistųjų transportu iki darbo vietos ir atgal“, – sakė K. Jasmontas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *