Druskininkų savivaldybėje aptartas vaikų vasaros poilsio stovyklų organizavimas

Mokslo metams artėjant į pabaigą, Druskininkų savivaldybės vadovai, administracijos specialistai ir įstaigų atstovai aptarė vaikų vasaros poilsio stovyklų organizavimo klausimus.  Siekiant, kad vasarą vaikai turėtų prasmingą ir įdomų laisvalaikį, Druskininkų savivaldybė ir šiais metais skirs biudžeto lėšų vaikų vasaros poilsio stovyklų organizavimui. Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus teigimu, vasaros stovyklos yra puikus būdas ugdyti vaikų savarankiškumo ir bendravimo įgūdžius, prasmingai praleisti laiką. „Praėjusiais metais įvairiose programose dalyvavo net 690 vaikų iš Druskininkų ir kaimiškųjų vietovių. Norime, kad ir šią vasarą jiems būtų pasiūlytos įdomios, prasmingos veiklos, nes turime daugybę tam pritaikytų erdvių, pradedant mokyklomis, jaunimo užimtumo centru ir baigiant  kaimiškųjų bendruomenių namais bei muziejais“,  – sakė L. Urmanavičius.

Susitikime atkreiptas dėmesys, kad labai dažnai sulaukiama tėvų prašymų, kad vaikų vasaros poilsio stovyklose galėtų dalyvauti vaikai, į Druskininkus atvykę iš kitų miestų. Mažiesiems kurorto svečiams taip pat sudaryta galimybė džiaugtis turiningu laisvalaikiu, bus nustatyta užsiėmimų kaina.

Susitikimo metu nuspręsta artimiausiu metu skelbti kvietimą teikti paraiškas Neformaliojo vaikų švietimo programų mokinių atostogų metu finansavimui gauti.

Primename, kad  praėjusiais metais mažųjų druskininkiečių vasaros atostogos buvo išties turiningos –Druskininkų savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo programų sąraše mokinių atostogų metu buvo net 14 programų.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *