Ročesteryje viešėjo verslininkų delegacija

Kovo 26 d. – balandžio 1 d. dešimt Lietuvos įmonių vadovų ir atstovų dalyvavo verslo misijoje į Jungtines Amerikos Valstijas, kurios metu aplankė Niujorko ir Ročesterio miestus.

Viešnagės  JAV metu  Lietuvos verslininkų delegacija susitiko su Ročesterio miesto mere Lovely Warren,  Niujorko ir Ročesterio verslininkais, apsilankė Lietuvos Respublikos generaliniame konsulate.

Pasak Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo direktoriaus Romualdo Ambroževičiaus, organizavusio šią verslo misiją, Ročesteris  šiam vizitui pasirinktas  neatsitiktinai, nes šis tolimosiose Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūręs miestas yra Alytaus miestas partneris.

Ypatingai daug prie Alytaus ir Ročesterio miestų bendradarbiavimo yra prisidėjęs, Lietuvos Respublikos garbės konsulas JAV Rimas Česonis, kuriam apsilankymo pas Ročesterio miesto merę Lovely Warren  metu, R. Ambroževičius įteikė Alytaus mero Vytauto Grigaravičiaus pasirašytą padėką bei savivaldybės medalį ir padėkojo už nuopelnus vystant ir plėtojant glaudžius Alytaus ir Ročesterio miestų verslo ir kultūrinius bendradarbiavimo ryšius.

Vizito Jungtinėse Amerikos Valstijose metu verslininkai taip pat aplankė Niujorke esantį Lietuvos Respublikos  generalinį konsulatą. Čia  vyko abiejų šalių verslininkų susitikimas. Jame dalyvavo daugiau kaip 30 Niujorko verslininkų, tarp kurių  ne tik Niujorke gyvenantys ir turintys verslą lietuviai, bet ir amerikiečiai, kuriems įdomi Baltijos šalių rinka bei verslo kontaktai. Šio susitikimo metu pristatyta  ir visai neseniai pradėjusių veikti Amerikos-Baltijos komercijos rūmų veikla.

„Mes labai dėkingi Lietuvos Respublikos  generalinio konsulato vicekonsulei Jolantai Vitkauskaitei,  kurios dėka susirinko tiek daug vietos verslininkų. Kiekvienas misijoje dalyvavęs Lietuvos verslininkas turėjo galimybę susitikti su potencialiais partneriais ir aptarti jiems rūpimus klausimus,” – mintimis apie vizitą JAV dalijasi R. Ambroževičius.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo direktoriaus teigimu, naudingi susitikimai vyko ir  Ročesteryje: „Šie susitikimai LR. Garbės konsulo JAV R. Česinio nuopelnas. Tačiau negaliu nepaminėti ir nepadėkoti visai Ročesterio lietuvių bendruomenei ir jos naujai pirmininkei Skirmantei Juodeikienei bei Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto nariams. Jų nuoširdaus darbo rezultatas – galimybė iš Lietuvos atvykusiems verslininkams susitikti su keletu verslininkų ne tik Ročesteryje, bet ir kituose JAV miestuose. Viskas buvo suorganizuota minučių tikslumu ir iš šių susitikimų tikimės gerų rezultatų. Kiekviena įmonė gavo ir  „namų darbų” ir nuo jų įvykdymo, didele dalimi priklausys  rezultatas,” – vizito į JAV sėkme džiaugėsi ir jo organizatoriams dėkojo R. Ambroževičius.

Anot Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo direktoriaus, gaila, kad Alytaus miesto šioje verslo misijoje atstovavo tik  viena įmonė – UAB „Kapitalita” kuri pradeda naują padangų utilizavimo verslą: „Tai perspektyvi įmonė ir jos atstovas turėjo tikrai naudingų susitikimų JAV. Labai tikėtina, kad įmonei operatyviai ir tiksliai įvykdžius gautas užduotis užsimegs sėkmingi bendradarbiavimo ryšiai su JAV, kurie turės perspektyvą.  O tai gali būti labai naudinga ir miestui”.

Misija į JAV vyko vykdant Ūkio ministerijos projektą „Naujos galimybės”, dalinai finansuojamą iš ES struktūrinių fondų.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialas jau planuoja kitą verslo misiją į Astaną (Kazachstanas), kurią ketinama surengti rugpjūčio mėnesį. Astana pasirinkta neatsitiktinai. Būtent  rugpjūčio mėnesį šiame mieste vyksta Pasaulinė paroda EXPO 2017, kurios tema „Ateities energetika”. Be to vizito į Kazachstaną metu, numatoma aplankyti ir vieną stambiausių pramonės miestų Karagandą, kuris garsėja pramonės potencialu. Norinčius dalyvauti šioje verslo misijoje Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo direktorius R. Ambroževičius kviečia  registruotis  el. paštu: alytus@cci.lt arba paskambinti 73366.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *