Ką apie meną Alytaus rajone sako skaičiai?

Dvi savaites Alytaus rajone vykusios meno kolektyvų peržiūros kultūros centruose ir jų filialuose, mokyklose baigėsi. Nors 19 vietų planavo prisistatyti 79 kolektyvai – šių ant scenos buvo net 103. Artimiausiu metu planuojama surengti ir bendruomenių kolektyvų peržiūrą.

 

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas džiaugėsi proga pamatyti visus kolektyvus: „Nors žinią, jog vykdysime peržiūras, dalis sutiko gan skeptiškai, visgi nauda išties didelė. Mes turėjome progą pamatyti, kokį lygį pasiekę mūsų rajono kolektyvai, ko jiems trūksta – instrumentų, sceninių drabužių. Sukaupėme archyvinę vaizdo medžiagą.“

Devyni vakarai – tiek praleista, klausantis muzikantų, dainininkų, stebint šokėjus ir teatralus. Alytaus rajonas turtingas folkloro ansamblių – šių net 12, liaudies muzikos kapelų –10, instrumentinių ansamblių – 8. Vokalinių ansamblių, kvartetų, duetų mūsų rajone – 23, galime didžiuotis turėdami 10 solistų. Gimnazijose – net 3 chorai. Ne veltui Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurse „Tramtatulis“ Alytaus rajonui atstovavo net 7 moksleiviai.

Tai, jog Alytaus rajono gyventojai ne tik balsingi ir muzikalūs, tačiau ir mėgsta miklinti kojas šokdami, įrodo šokių kolektyvų statistika:liaudiškų šokių kolektyvų – 9, linijinių šokių kolektyvų – 5, šiuolaikinio šokio kolektyvų – 4. Gyventojams nesvetimas ir mėgėjų teatro žanras, savo žiūrovą randa ir humoro grupė. Teatrų pasirodymai bus peržiūrimi kaimo teatrų šventėje „Kaimo liktarna 2017“ Balkūnuose.

Peržiūrų metu ne tik pristatytos kolektyvų programos, turimi sceniniai drabužiai, instrumentai, įvertintas pasiruošimas Dainų šventei, bet ir išklausyti kolektyvų lūkesčiai, norai ir pageidavimai. Tarybos nariai turėjo galimybę susipažinti su kolektyvais prieš jiems skirstant finansinę paramą. Sakome „ačiū“ visiems Alytaus rajono šokėjams, muzikantams ir dainininkams!

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *