Tradicija subūrė talentingiausius jaunuosius muzikos virtuozus

XI tarptautinis jaunųjų atlikėjų fortepijoninių ansamblių ir kamerinės muzikos konkursas-festivalis „Giovani virtuosi” – vienas ryškiausių, gražia ilgamete tradicija tapęs Alytaus muzikos mokyklos renginys. Jis vyksta kas antri metai, tad šiais metais tradicijai suėjo lygiai dvidešimt metų (1997–2017). Kiekvieną kartą konkursas pritraukia vis daugiau dalyvių, plečiamas repertuaras, susitinka kolegos, kurie nori pasidalyti gerąja patirtimi, susipažinti su naujovėmis.

Konkurse varžėsi 10 fortepijonų duetų ir 67 instrumentiniai kolektyvai iš įvairių Lietuvos, Latvijos ir Rusijos muzikos ir meno mokyklų. Į konkursą atvyko didelis būrys iš Rygos J. Medinio (Latvija), Kekevos (Latvija), Liepojos E. Melngailio (Latvija), Kaliningrado E. T. A. Gofmano (Rusija), Marijampolės, Kauno, Jonavos, Raseinių, Vievio, Garliavos, Ukmergės, Kaišiadorių, Kupiškio, Liepojos ir meno ir muzikos mokyklų jaunųjų atlikėjų. Tai 7–16 metų amžiaus moksleiviai, jie turėjo atlikti du skirtingų epochų kūrinius, iš kurių vienas būtinai turėjo būti baroko arba klasikos kūrinys. Dalyvių pasirodymus vertino autoritetinga komisija, jos pirmininkas – Lietuvos  muzikos ir teatro akademijos profesorius Valentinas Gelgotas.

Iš 218 dalyvių geriausiai pasirodžiusieji laimėjo laureato arba diplomanto vardą. Net 44 Alytaus muzikos mokyklos mokiniai tapo šio konkurso laureatais. Juos parengė 13 mokytojų. Kai kurie mokytojai konkursui parengė net po keletą mokinių – jie tapo ne tik laureatais, bet ir diplomantais.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *