Saugomų teritorijų lankytojų bilietai – jau ir trumposiomis žinutėmis

Lankytojams, norintiems prisidėti prie šalies nacionalinių ir regioninių parkų puoselėjimo bei išsaugojimo, atsirado paprastesnė galimybė tai padaryti. Nuo š.m. balandžio pradžios lankytojo bilietą galima įsigyti trumpąja SMS žinute.

Lankytojui mobiliajame telefone surinkus numerį 1860 ir parašius konkretaus valstybinio parko pavadinimo trumpinį, tereikės išsiųsti trumpąją žinutę. Po kelių sekundžių jis gaus atsakymą „Ačiū, kad remiate saugomas teritorijas”. Pvyzdžiui, jeigu norėsite prisidėti prie informacinių stendų atnaujinimo, Vyšnių festivalio organizavimo, Jums tereikės mobiliąjame telephone įrašyti ZRP ir nusiųsti SMS žinutę numeriu 1860.

Primename, kad lankytojo bilietas, perkamas gera valia, išreiškia lankytojo pritarimą ir norą, kad Lietuvos saugomose teritorijose būtų sutvarkytos lankytinos ir rekreacinės vietos, pažintiniai takai, prižiūrimi apžvalgos bokštai, kad stovyklavietėse nebūtų šiukšlių. Tai parama mūsų krašto saugomoms teritorijoms, kurias lankome ir naudojamės ten sukurta infrastruktūra – informaciniais stendais, rodyklėmis, apžvalgos bokštais ir aikštelėmis, atokvėpio vietomis. Juk visa tai reikia prižiūrėti, tvarkyti, atnaujinti.

Trumposios žinutės už lankytojo bilietą kaina – 1, 35 Eur. Vienkartinis valstybinio parko lankytojo bilietas, galiojantis 5 dienas pasirinkto parko lankymui, kainuoja vieną eurą. Siunčiant trumpąja žinute taikomas papildomas 0,35 Eur aptarnavimo mokestis.Lankytojų bilietus taip pat galima įsigyti nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose. Turizmo sezono metu – ekologinių renginių vietose, poilsiavietėse, stovyklavietėse. Taip pat „Perlo“ terminaluose, „Tiketos“ kasose ir internetu.
Už lankytojų bilietus gautos lėšos naudojamos pažintinių gamtos objektų tvarkymui, rekreacinės ir informacinės infrastruktūros priežiūrai, švietėjiškai gamtosauginei veiklai.

 

Aplinkos ministerijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *