Pirties garas kils ir Mikalavo kaime

Alytaus rajone vis daugiau bendruomenių imasi iniciatyvos savo patalpose įsirengti pirtis. Šį kartą  malkomis kūrenamos prities malonumais galės džiaugtis Pivašiūnų seniūnijos Mikalavoir aplinkinių kaimų gyventojai. Praėjusį penktadienį simbolinę bendruomenės patalpų ir pirties atidarymo juostelę čia perkirpo Alytaus r. savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Pivašiūnų seniūnė Rima Čelkonienė ir statybų rangovas „VA Statyba“ vadovas Virginijus Almanaitis.

Meras A. Vrubliauskas pasveikino Mikalavo kaimo „Šilaičių“ bendruomenę, pasidžiaugė jos aktyvumu ir palinkėjo, kad norinčių apsilankyti pirtyje netrūktų. Sveikinimo žodį tarė tarybos narė, Kančėnų bendruomenės „Dėmesio centras“ pirmininkė Monika Ražanauskienė: „Sveikinu ir džiaugiuosi kartu su jūsų bendruomene. Linkiu, kad visi suplanuoti darbai būtų įgyvendinti“. Alytaus rajono Vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Vida Vrubliauskienė taip pat pasidžiaugė bendruomenės aktyvumu.

Gražių žodžių bendruomenei negailėjo Seimo narys Laurynas Kasčiūnas: „Mikalavokaimo bendruomenė yra veiklumo ir bendruomeniškumo pavyzdys kitoms šalies bendruomenėms. Sveikinu ir džiaugiuosi Jūsų  gražia iniciatyva“. Seimo narys bendruomenei padovanojo Lietuvos trispalvę.

Vienu metu pirtyje galės pertis 10 žmonių. Į pirties atidarymą sugužėjo gausus būrys vietos gyventojų, galėjusių čia pat ją ir išbandyti.

Mikalavo bendruomenė „Šilaičiai“ turi ne tik pirtį, bet ir sutvarkytas pagalbines patalpas, kuriose pradedamos teikti asmens higienos ir skalbimo paslaugos. Prie šių paslaugų bus priskirta ir pirtis. Nemokamos paslaugos bus teikiamos tiems asmenims, kurie gyvena būstuose be patogumų.

Higienos paslaugos bus teikiamos kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį nuo 13 val. iki 17 val., o pirtis veiks pagal bendruomenės narių poreikius.

Šventės metu simboliškai atidaryta ne tik pirtis. Apžiūrėtos ir Pivašiūnų parapijos klebono Vinco Baublio pašventintosbendruomenės patalpos, kuriose įrengta virtuvėlė su senoviniu pečiumi naminei duonaikepti. Po naminės duonelės kepalą į namus parsivežė šventėje dalyvavę svečiai. Bendruomenės namuose taip pat įrengta jauki susitikimų salė.

„Šilaičiai“ gyvuoja du metus, vienija apie 70 narių. „Dar šį mėnesį teiksime projekto paraišką Žemės ūkio ministerijai dėl paramos trinkelėms išgrįsti prie bendruomenės namų esančią teritoriją“, – apie naujus bendruomenės darbus kalbėjo jos buhalterė Dalia Kazakevičienė.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *