Dešimtys kilometrų įveikta šiaurietišku žingsniu

Beveik 250 dalyvių, „apsiginklavusių“ šiaurietiško ėjimo lazdomis, sekmadienį dalyvavo tradiciniame žygyje  „30 000 žingsnių“. Jį organizavusios asociacijos  „Alytus Nordic Walking Club“ pirmininkas Vidas Marculevičius šypsosi ir vadina žygį kone tarptautiniu – juk dalyvavo ne tik Dzūkijos sostinės šiaurietiško ėjimo entuziastai, bet ir svečiai iš Vilniaus, Marijampolės, Vilkaviškio, Telšių, Pasvalio, Kėdainių, kitų Lietuvos miestų, netgi Latvijos.

Atvykusieji buvo pasitikti labai svetingai. Asociacijos nariai, kurių šiandien yra per 50 ir kiti aktyvūs alytiškiai, nuolat dalyvaujantys  „Alytus Nordic Walking Club“ renginiuose, suruošė trasą, buvo vedliai, virė košę, kavą, rūpinosi poilsio punktais ir visais kitais reikalais, kad tik žygio dalyviai gerai jaustųsi ir puikiai praleistų laiką. Matyt, ir oru bus pasirūpinę, nes sekmadienį jis buvo tobulas tokiam renginiui.

„30 000 žingsnių“ dalyviai galėjo pasirinkti, kokio ilgio trasą nori įveikti – 4, 7, 15 ar 25 kilometrų. Žygis pradėtas nuo Mažosios Dailidės ežerėlio ir užbaigtas nuotykių parke „Tarzanija“. Keliavusieji turėjo galimybę susipažinti su kai kuriomis istorinėmis Alytaus vietomis. Apie jas daug įdomių faktų atskleidė žygyje dalyvavęs entuziastas, senųjų legendų, simbolių atradėjas ir puoselėtojas Deividas Pinkevičius.

V. Marculevičius dėkingas kiekvienam prisidėjusiam prie renginio organizavimo, nes be pagalbos viskas nebūtų taip pavykę. „Gaila, kad šiandien pats negalėjau dalyvauti žygyje, bet ir rūpintis jo organizavimu buvo ne mažiau malonu“,- sakė „Alytus Nordic Walking Club“ pirmininkas.

Tiesa, jo žmona Diana įveikė 25 kilometrų trasą. Esu maloniai pavargusi. Viskas buvo labai gerai – oras nuostabus, daug puikiai nusiteikusių dalyvių. Aišku norėtųsi, kad tokiuose žygiuose dalyvautų daugiau alytiškių. Tarkim, būtų šaunu, kad jų dalyvautų tiek, kiek atvykusių iš kitų miestų”,- įspūdžiais dalijosi D. Marculevičė.

„Alytus Nordic Walking Club“ nariai ir kiti aktyvūs alytiškiai jau ruošiasi artimiausiam žygiui Plungės rajone, kur bandys apkeliauti Platelius – vieną gražiausių ir garsiausią istorijos praeitį turinčių Žemaitijos miestelių.

Ingrida Surdokaitė

„Alytus Nordic Walking Club“ nuotraukos

 

Diana ir Vidas Marculevičiai

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *