Alytiškiams šildymas atpigs ketvirtadaliu (papildyta)

Jau nuo gegužės 1 dienos Alytaus gyventojams sąskaitos už šildymą sumažės daugiau kaip 26 procentais. Tokį sprendimą priėmė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) trečiadienį vykusiame posėdyje, kuriame dalyvavo miesto meras Vytautas Grigaravičius bei savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastremskas. Šiandien savivaldybės tarybos posėdžio metu šis sprendimas buvo pasitiktas gausiais plojimais ir vienbalsiai patvirtintas 23 jame dalyvavusių tarybos narių.

„Labai džiaugiamės šiuo laimėjimu, nes alytiškiams teikti šilumą už mažesnę kainą buvo vienas iš prioritetinių klausimų. Dabar laukia kiti darbai – viso ūkio perėmimas ir šilumos gamybos organizavimas. Tikslas – ne uždirbti pelną, bet teikti miesto gyventojams kokybišką šilumą už tinkamą kainą“, – vadinamąjį „istorinį laimėjimą”komentuoja miesto meras V. Grigaravičius.

Alytus per metus sutaupys daugiau kaip 4 mln. eurų, o pagal šilumos kainą, lyginant su kitais šalies miestais, iš 47 vietos pakils į 11-ąją. Alytiškiai už šilumą ateinančius tris metus mokės 5,89 ct/kWh vietoje dabartinių 7,98 ct/kWh, gaunantys kompensaciją – 5,40 ct/kWh. Be to, šildymas jiems atsieis dar mažiau ir dėl susidariusios 2,6 mln. eurų permokos, kurią bendrovės „Litesko“ filialas „Alytaus energija“  turės grąžinti per trejus metus. Karštas vanduo daugiabučių namų gyventojams atpigs 22 procentais – vietoje dabar mokamų 6,74 eur/m3, jie mokės 5,25 eur/m3.

Skaičiuojama, kad šiemet Dzūkijos sostinės gyventojai dėl atpigusios šilumos sutaupys apie 200 tūkst. eurų, o 2018-aisiais – 500 tūkst. eurų. Savivaldybės administracija jau kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą, kad ši išsiaiškintų, ar bendrovės „Litesko“ filialas „Alytaus energija“ nepažeidė pačių alytiškių interesų.

Įsivėlusi į teisinius procesus su „Litesko“, kurie miesto kišenę jau dabar yra patuštinę 70 tūkst. eurų, savivaldybė ir po šio laimėjimo neketina pasiduoti. Sekantis jos siekis – susigrąžinti šilumos ūkį į savo rankas. „Tie 70 tūkstančių eurų yra geriausia investicija, kokią esame padarę”,- šiandien po tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė savivaldybės administracijos direktorius V. Jastremskas.

 

Ingrida Surdokaitė

Nuotrauka Jurgitos Tamulienės

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *