Alytaus darželinukų tėvams bus taikomos lengvatos

Kai kurių darželinukų tėvai netrukus galės lengviau atsipūsti – jau nuo ateinančios savaitės jiems nebereikės mokėti už tas dienas, kuomet savo vaikų neveda į darželį, tačiau neturi ir gydytojo pažymos. Dėl tam tikrų aplinkybių, pavyzdžiui vieno iš tėvų laisvadienio, vaikai galės neiti į darželį ir užtai nereiks susimokėti. Šiandien miesto taryba patvirtino naują mokesčių už darželius tvarką.

Be to, iki šiol tėvams už darželį mokėti nereikėdavo, jei vaikas į jį buvo nevedamas jų kasmetinių atostogų metu ir vasarą (liepos ir rugpjūčio mėnesiais) pateikus prašymą, kuriame nurodomas laikotarpis, kada vaikas nelankys įstaigos. Ir toliau galios tokia pati tvarka, tačiau tokie tėvų prašymai turės būti pateikiami iki gegužės 1 dienos, o vasaros laikotarpis pasipildys ir birželio mėnesiu. Tėvams, pageidaujantiems, kad jų vaikai lankytų darželį vasaros laikotarpiu mokestis bus taikomas bendra tvarka.

Vaikas bus atleidžiamas nuo mokesčio, jei tėvai, dirbantys pagal kintamą darbo grafiką, pristatys darbdavio pateisinamą dokumentą. Iki šiol nuo mokesčio atleidžiami buvo tik tie vaikai, kurių tėvai iš darbdavio pristatydavo pažymą, jog jie nuolat dirba ne visą darbo dieną arba ne visą darbo savaitę.

Dar viena naujovė – vaikai, kuriems yra nustatytas neįgalumas (pateikus neįgaliojo pažymėjimą), bus visiškai atleidžiami nuo darželio mokesčio, iki šiol jiems buvo taikoma 90 procentų mokesčio lengvata.

Šiuo metu Alytuje lopšelius-darželius ir mokyklas-darželius lanko 2 152 vaikai. 440 vaikų mokestis sumažintas perpus, 64 vaikams – 90 procentų, o 239 vaikai nuo mokesčio už įstaigų lankymą visiškai atleidžiami.

 

Ingrida Surdokaitė

Vienas komentaras apie “Alytaus darželinukų tėvams bus taikomos lengvatos

  1. O kaip su mokykloje veikianciomis pailgintomis darbo grupemis? Ten atliedziama tik pateikus gydytojo pazyma. Gal svietimo skyriaus atstovai galetu placiau papasakoti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *