SADM kviečia Alytaus miesto NVO atstovus dalyvauti mokymuose

Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir „Diversity Development Group” kviečia Alytaus miesto NVO atstovus dalyvauti dviejų dienų trukmės mokymuose „Migracijos samprata ir tarpkultūrinė kompetencija darbe su prieglobsčio gavėjais: sociologinis, teisinis ir kultūrinis pjūviai”.

Mokymuose bus diskutuojama, kas yra pabėgėliai Lietuvoje ir kuo jie skiriasi nuo kitų migrantų grupių, koks yra ES ir Lietuvos teisinis reguliavimas, siekiant užtikrinti tarptautinę apsaugą tiems asmenims, kuriems jos reikia. Taip pat bus aptarta, kas yra pabėgėlių socialinė integracija, kaip ji organizuojama Lietuvoje, kokie yra pagrindiniai elementai, užtikrinantys sėkmingą integraciją.

Pabėgėlių krizė palietė Europos kontinentą, imigracijos ir prieglobsčio situaciją žemyne pakeisdama iš esmės. Nuo Antrojo pasaulinio karo Europos Sąjunga dar nebuvo susidūrusi su tokiais tarptautinės migracijos iššūkiais. Atsižvelgiant į dabartines migracijos tendenciją, mokymų dalyviai bus supažindinti su Viduržemio jūros regione ir Europos Sąjungoje vykstančiais migracijos ir prieglobsčio procesais, galimais problemų sprendimo būdais ir ES politikos įtaka šiuolaikiniams migracijos procesams.

Dėl intensyvių tarptautinės migracijos procesų dinamiškai kintančioje šiuolaikinėje visuomenėje žinių, įgūdžių ir kompetencijos, įgyjamos universitete, nepakanka. Migracija – tai dinamiškas kompleksinis procesas, veikiamas socialinių, ekonominių, politinių, kultūrinių, ekologinių aplinkybių ir lemiantis migracijos procese dalyvaujančių valstybių socialinės, ekonominės bei kultūrinės politikos sritis. Šiuo atveju mokymai, kaip viena iš mokymosi visą gyvenimą priemonių, suteikia galimybes prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančių sociokultūrinių procesų, susijusių su imigracijos dinamika ir prieglobsčio bei pabėgėlių integracijos problematika. Šie mokymai suteikia galimybę ne tik kelti kvalifikaciją, bet ir nuolat keistis, lanksčiai prisitaikant prie XXI amžiaus iššūkių, tarp kurių prieglobsčio ir pabėgėlių integracijos procesai pamažu užima vis svarbesnę vietą.

Mokymai yra nemokami. Jie vyks 2017 m. balandžio 27-28 dienomis viešbutyje „Senas namas”  Užuolankos g. 24, Alytuje. Mokymai – tęstiniai, todėl abiejuose seminaruose turėtų dalyvauti tie patys Alytaus miesto savivaldybės ir Alytaus miesto NVO atstovai. Maloniai kviečiame registruotis el. paštu sonata.dumbliauskiene@alytus.lt iki balandžio 24 d.

Atkreipiame dėmesį, kad dalyvių skaičius yra ribotas.

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *