Aptartos irklavimo galimybės Dauguose

Kaip atkurti irklavimo tradicijas Dauguose? Šį klausimą Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas aptarė su  Lietuvos irklavimo federacijos prezidentu Dainiumi Pavilioniu. Pokalbyje-diskusijoje dalyvavo verslininkas Andrius Stasiukynas, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, mero patarėjas Ramūnas Bielevičius.

Federacijos prezidentas pritarė mero A. Vrubliausko pastebėjimui, kad Dauguose yra visa irklavimui reikalinga bazė, apgyvendinimo galimybės,  geras susisiekimas, graži vieta.

Atnaujintoje Daugų irklavimo bazėje įrengtos 25 apgyvendinimo vietos, šalia bazės yra krepšinio, vaikų žaidimų aikštelės. Galima paplaukioti vikingų laivu, kateriu. Apgyvendinimo paslaugos teikiamos ir renovuotuose Daugų Vlado Mirono  gimnazijos ir Daugų technologijos ir verslo mokyklos bendrabučiuose.

„Būtų galima organizuoti sportininkų vasaros treniruočių stovyklas, o ateityje kalbėti apie akademinio irklavimo sekcijos atsiradimą Dauguose“, –kalbėjo D. Pavilionis.

Pasak Lietuvos irklavimo federacijos prezidento, Trakų sporto bazė šiuo metu perpildyta, todėl Daugų irklavimo bazė būtų patraukli tiek pažengusiesiems, tiek pradedantiesiems irkluotojams. Kalbėta, kad Dauguose būtų galima įkurti ir sporto klasę.

Artimiausiu metu Lietuvos irklavimo federacijos atstovai apsilankys Dauguose, apžiūrės infrastuktūrą. O aptartos bendradarbiavimo galimybės suguls į ketinimų protokolą, kurį pasirašys Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas ir Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas D. Pavilionis.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *