Alytaus regiono vaikų dailės ir technologijų paroda-konkursas „Žeme, mes tavo vaikai”

Alytaus r. Alovės pagrindinė mokykla organizavo Alytaus regiono kūrybinių darbų parodą-konkursą „Žeme, mes Tavo vaikai“, kuriame dalyvavo priešmokyklinio ir pradinio amžiaus vaikai iš dvylikos ugdymo įstaigų. Į konkursą suplaukė 77 kūrybiniai darbai, atlikti įvairia technika ir atspindintys vaiko ryšį su gamta. Iniciatyvos konkursą-parodą organizuoti ir koordinuoti ėmėsi pradinių klasių mokytojos Ligita Tribandienė, Danutė Jakubavičienė ir Marija Navickienė.

Parodos-konkurso „Žeme, mes Tavo vaikai“ organizatoriai turėjo kilnų tikslą, kuriuo norėjo pasidalinti su kiekvienu – ugdyti(s) gebėjimą, kūrybiškumą ir savirealizaciją išradingai bei drąsiai improvizuoti, vis labiau aktualėjančia ekologijos tematika, taip plečiant pažinimo, supratimo, atradimo akiratį artimojoje aplinkoje. Iš gausybės darbų, kompetentinga komisija iš kiekvienos amžiaus grupės išrinko po vieną nugalėtoją: priešmokyklinių grupių – Viktoras Šaruckij, Daina Mataitė ir Elvyra Macinkevič  (bendras darbas), Druskininkų lopšelio-darželio „Žibutė“ vaikai, mokytoja Inga Averkienė; pirmų klasių – Skaistė Šimanskaitė, Alytaus r. Ūdrijos mokyklos-daugiafunkcio centro mokinė, mokytoja Tatjana Krugelienė; antrų klasių – Rūta Degėsytė, Alytaus r. Pivašiūnų gimnazijos mokinė, mokytoja Daiva Ambrasienė; trečių klasių – Egedijus Fedorenka, Druskininkų sav. Viečiūnų pagrindinės mokyklos mokinys, mokytoja Aušra Trikšienė; ketvirtų klasių – Dovilė Karalaitytė, Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos mokinė, mokytoja Renata Miškauskienė.  Kūrybiniai darbai papuošė mokyklos stendus ir virtualias erdves, nugalėtojų darbai – stalinius kalendorius, o geriausi trylika darbų – kišeninius kalendoriukus. Visi dalyviai ir juos parengę mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, o nugalėtojai ir juos ruošusios mokytojos – diplomais, padėkomis bei rėmėjų įsteigtomis atminimo dovanėlėmis.

Nuoširdžiai dėkojame dalyviams ir jų mokytojams už kūrybiškumą, saviraišką, idėjas, nuoširdumą ir aktyvumą. Džiaugiamės, jog nusprendėte pasidalinti savo meile gamtai.

Parodą galima apžiūrėti iki balandžio 7 dienos mokykloje bei visus darbus rasti – Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos svetainėje adresu: https://alovespagrindine.lt/,  ir „Facebook“ paskyroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *