Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė rūkalų kontrabandą

Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė automobilį „Ford Galaxy“, kurio ratuose buvo gabenama rūkalų kontrabanda. Automobilį vairavo Šalčininkų rajono gyventojas.
Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Dailidžių kaimu sustabdė lietuviškais numeriais pažymėtą automobilį „Ford Galaxy“. Vienatūrį vairavęs 52 metų Šalčininkų rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus ir patikino, kad nieko draudžiamo neveža. Vyras ką tik buvo įvažiavęs per pasienio ruožo gyventojams skirtą Eišiškių kontrolės punktą.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašinoje gali būti slepiamas draudžiamas krovinys, todėl nuspręsta „Ford Galaxy“ detaliau patikrinti netoliese esančioje Purvėnų užkardoje.

Įtarimai pasitvirtino, o patikrinimo metu nustatyta, kad visuose keturiuose automobilio ratuose buvo paslėpta beveik 1600 pakelių cigarečių „NZ Gold Compakt“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.
Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Ją nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Vairuotojui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų ir 2000 m. pagaminto vienatūrio konfiskavimas.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų užkardoje.

VSAT Varėnos rinktinės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *