Ieškoma būdų, kaip gerinti ligoninės priimamojo veiklą

Alytaus miesto vadovai susitiko su Alytaus gydymo įstaigų atstovais – ieškoma būdų, kaip pagerinti S. Kudirkos ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus veiklą.

Ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko teigimu, daugelis gyventojų atvyksta į Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių, nors pakaktų apsilankymo pas šeimos gydytoją.

„Iš Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje  apsilankiusių pacientų  apie 70 proc.  yra ambulatoriniai – tie, kurie po apžiūros iš karto išleidžiami. Vienas iš mūsų siūlymų yra gerinti patekimą pas šeimos gydytoją, nes daugelį ligoninės paslaugų  gali atlikti ir  šeimos gydytojas, – kalbėjo A. Vasiliauskas.

Susitikime svarstyti pasiūlymai gerinti pacientų patekimą pas šeimos gydytoją.

Vienas iš jų – galimybės pirminės sveikatos priežiūros įstaigoms ilgiau dirbti ir savaitgaliais, nors šiuo metu VšĮ Alytaus poliklinika jau dirba ir šeštadieniais nuo 9 iki 14 val.

„Dažnai gyventojai nežino, kad poliklinikoje taip pat yra būtinosios pagalbos kabinetas, jame taip pat gali būti suteikiama medicininė pagalba”, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės vyr. specialistė gydytoja Jovita Katkauskaitė.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *