Gyventojų prašoma nesodinti daržų Likiškių parke

Alytaus miesto savivaldybė kreipiasi į gyventojus ir prašosavavališkai nesodinti daržų Raudonkalnio g., Likiškių parke – dar praėjusią savaitę čia pastatytos keturios informacinės lentelės nurodančios, kad miesto teritorijoje draudžiama žaliuosius plotus naudoti daržams.

„Praėjusiais metais kreipėmės į gyventojus su prašymu pašalinti savavališkai įrengtus daržus ir statinius Likiškių parke. Džiugu, kad dauguma tikrai atkreipė į tai dėmesį – šiltnamiai ir kiti pastatai buvo nukelti. Tačiau atėjus pavasariui kai kurie gyventojai vėl pradeda sodinimo darbus. Norime informuoti, kad sodinti daržus miesto teritorijoje draudžiama ir prašome tokios veiklos Likiškių parke nevykdyti“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Vida Intukienė. Už šio draudimo nepaisymą gali būti skiriama bauda nuo 20 iki 140 Eur.

Jos teigimu, VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ šioje teritorijoje surinko šiukšles, iškirto krūmus. Artimiausiu metu teritoriją planuojama lyginti.

Likiškių parke savavališkai daržus ir statinius įsirengusių alytiškiųbuvo paprašyta juos pašalinti iki praėjusių metų spalio 1 dienos. Po šio termino parke buvo pradėti tvarkymo darbai.

 

Valstybinės žemės sklypą Likiškių parke, kuriame daržai buvo įrengiami neteisėtai, planuojama panaudoti parko reikmėms.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *