L.Sosunovičienę pakeis R.Daugininkaitė

Alytaus miesto taryboje Liną Sosunovičienę pakeis Rasa Daugininkaitė, savivaldos rinkimuose dalyvavusi su visuomeniniu rinkimų komitetu „Alytaus piliečiai“ . Taip nusprendė vakar posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija.

L. Sosunovičienė neteks savo tarybos nario mandato, nes pasikeitė jos gyvenamoji vieta. Politikė deklaravo gyvenamąją vietą Alytaus rajono teritorijoje. Pagal galiojančius įstatymus, rinkėjas ir jo renkamas kandidatas turi gyventi toje pačioje savivaldybėje.

Rasa Daugininkaitė portalui dzukijosveidas. lt sakė, jog yra pasiruošusi dirbti Alytaus miesto taryboje. „Tai nauja veikla, tačiau turiu nemažai patirties socialinių reikalų srityje. Neabejoju, kad dirbdama tarybos Socialinių reikalų komitete būsiu naudinga miesto žmonėms“,- kalbėjo R. Daugininkaitė.

Ji gimė ir užaugo Alytuje, baigė 10-ąją vidurinę mokyklą (dabar „Volungės“ pagrindinė), baigė socialinio darbo studijas Vytauto Didžiojo universitete. Socialine darbuotoja ankščiau dirbo viešojoje įstaigoje „Tėviškės namai“, šiuo metu – Alytaus nakvynės namuose.

„Alytaus piliečių“ internetinėje svetainėje save ji pristato kaip socialiai jautrią asmenybę. „Tai pagrindinė motyvuojanti jėga, skatinanti dalyvauti keisti, kurti, spręsti. Aktyviai dalyvauju nevyriausybinių organizacijų veikloje generuojant ir realizuojant idėjas. Dalyvaudama visuomeninėje veikloje įsitikinau, kad maži darbai sukuria didelius pokyčius. Tikiu, kad dirbant drauge galime pasiekti reikšmingų socialinių pokyčių sprendžiant giliai įsišaknijusias miesto gyventojų socialines problemas. Turiu noro ir ryžto atstovauti bendruomenės interesams, labiausiai socialiai pažeidžiamų asmenų grupes”,- rašo R. Daugininkaitė. Savo pamatinėmis vertybėmis jauna moteris laiko sąžiningumą, geranoriškumą, teisingumą, pagarbą žmogaus asmenybei, toleranciją ir pilietinę atsakomybę.

Lina Sosunovičienė įsitikinusi, kad susiklosčiusi situacija yra absurdiška. „Vakar vykusio posėdžio metu Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai savotiškai atsiprašinėjo, kad negali balsuoti kitaip, o priimti absurdišką sprendimą įpareigoja absurdiški įstatymai,- dzukijosveidui. lt sakė L. Sosunovičienė. – Miesto žmonės vietos politikus renka keturiems metams, tačiau natūralu, kad per tiek laiko gali daug kas pasikeisti, gyvenamoji vieta taip pat.

Jaučiuosi įspausta į tam tikrus rėmus. Buvau sąžininga, pakeičiau gyvenamąją vietą, nenutylėjau to, todėl netenku mandato. Jei būčiau neinformavusi apie tai – būčiau buvusi nesąžininga prieš tuos žmones, kurie manimi tikėjo ir išrinko. Kita vertus, dabar esu prieš juos nesąžininga, nes dėl tam tikrų įstatymų spragų negaliu įvykdyti savo pažadų jiems”.

Portalo dzukijosveidas.lt informacija

 

Nuotraukos iš www.alytauspilieciai.lt Fotomontažas – Lina Sosunovičienė (kairėje) ir Rasa Daugininkaitė (dešinėje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *