Algirdas Vrubliauskas: „Verslaujantis jaunimas – mūsų ateities garantas“

Ne tik pagirti ar paskatinti, bet ir pelną padidinti – Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vykusioje mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) mugėje Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas išleido ne vieną dešimtį eurų. Nuolatinis jaunimo verslumo skatinimas, anot mero, ne tik būtinas, bet ir privalomas.

Verslui kliūčių mažiau

Regis, verslo aplinką Alytaus rajone teigiamai vertina ne tik „Verslo kliūčių žemėlapio“ sudarytojai, bet ir jaunieji verslininkai – mokiniai. Verslo idėjų kasmet pateikiama vis daugiau – šiais metais Dauguose vykusioje MMB mugėje savo idėjas pristatė jau septynios Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendrovės. Mugėje dalyvavo ir svečiai iš Alytaus mokyklų. Dalyviai varžėsi siekdami pelnyti įvairias nominacijas ir, žinoma, prizus. Mokinius vertino Alytaus rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos direktorė Dovilė Jaciūnienė.

„Citadele“ banko inicijuotas tyrimas praėjusiais metais atskleidė, jog Alytaus rajone esančios sąlygos versluiįvertintos 24 vieta,Alytaus miestas – 41, pirmauja Birštonas– 6 vieta, ir Druskininkai – 7 vieta iš visų 60 savivaldybių.

Daugiau nei prieš pora metų Alytaus rajono savivaldybės mero iniciatyva buvo organizuotas verslo idėjų konkursas „Sukurk verslo idėją Alytaus rajonui“ – aktyvus mokinių įsitraukimas paliudijo poreikį ne tik brandinti verslo idėjas, bet ir jas vystyti. „Džiaugiuosi, jog save išbandote versle – kuriate idėjas, produktus ir siūlote paslaugas, klojate pamatus ateičiai, nors šiandien jūs dar mokotės mokykloje. Augantis verslas – valstybės stabilumo garantas, viliuosi, jog jūs ir būsite tie žmonės, kurie kurs pridėtinę vertę mūsų rajonui, mūsų valstybei. Būsite tie, kurie ne eis prašyti darbo, o darbo vietą susikurs. Nebijokite net suklysti ir tikrai atrasite savo verslo nišą“, – jaunuosius verslininkus drąsino meras A.Vrubliauskas.

Nuo vaistažolių arbatos iki rankų darbo muilo, apyrankių, peteliškių ir net nerūdijančių plieno kamuoliukų, fotografavimoar makiažo paslaugų –įvairų prekių ir paslaugų asortimentą įvertinęs meras A.Vrubliauskas pirko peteliškę, apyrankę, nerūdijančio plieno kamuoliuką, arbatos rinkinį. Mokiniai sutartinai tikino, jog pristatyti savą verslą išties nelengva, tačiau kuomet jauti palaikymą – lengviau. Mokiniams verslo paslapčių semtis padeda Daugų Vlado Mirono gimnazijos ekonomikos ir verslo mokytojas Modestas Raudonis.

Jau septynios

Tuo, jog nuo mažens verslauti bandantis jaunimas kloja pamatus ateičiai –neabejoja ir Daugų Valdo Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius: „Jūs būsite tie, kurie išvengs rykštės, vadinamos bedarbyste, darbo vietą susikursite patys, taip pat neabejoju ir tyrimai rodo, jog šiandien padėti pagrindai ateityje jums leis tapti tikrais verslo lyderiais.“

Šiuo metu Daugų gimnazijoje veikia MMB „CA“ (automobilių aksesuarai, kvepalai automobiliams), MMB „ColorfulSea“ (pakabukai su jūros druska „bottle“), MMB „Me-Dar“(metalo dirbiniai: pakabukai, žiedai), MMB „DreamTea“(išskirtinė arbata su išskirtiniais pasiūlymais), MMB „Gintarai“(kaklo papuošalai), MMB „CSE“(siuvinėti darbeliai), MMB „C&te“ (nerūdijančio plieno kamuoliukų, sugeriančių karštį, gamyba). Pastaroji bendrovė  jau greitai atstovaus Dzūkijos regionui tarptautinėje MMB mugėje „InnovativeBusiness 2017“ Kaune. Čia turės galimybę įgauti tarptautinės patirties besivaržant su stipriomis komandomis iš visos Europos.

 

Dauguose vykusi MMB mugė yra gražus verslumo skatinimo pavyzdys kitoms Alytaus rajono ugdymo įstaigoms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *