„Misija įmanoma“ aplankys Alytų

Balandžio 1-ąją Alytuje tarp visų Melagio dienos pokštų skambės ir rimti žodžiai.  Šv. Benedikto gimnazijoje organizuojamas jaunimo forumas-diskusija „Misija įmanoma“.

Žinomos alytiškės Kristinos Dūdonytės iniciatyva Neįgaliųjų reikalų departamento ir „Baltijos ugdymo centro“ organizuojamas jaunimo motyvacinis forumas šį kartą vyks Dzūkijos sostinėje. Anot K. Dūdonytės, renginys bus ne tik įdomus, bet ir linksmas, nes vyks Melagio dieną.

Jo metu bus aptarta, kokie yra negalią turinčių jaunuolių poreikiai ir gerosios savirealizacijos patirtys, kaip šias kompleksines problemas galėtume spręsti Lietuvoje, kiti neįgaliesiems, besistengiantiems integruotis į visuomenę, aktualūs klausimai.

Forumo-diskusijos „Misija įmanoma“ dalyviai išgirs dešimt motyvacinių pranešimų apie tai, kaip susitaikyti su savo negalia, pradėti mokytis, dirbti ar galbūt sukurti verslą. Linksmojoje programoje – socialinis cirkas, kūrybinės dirbtuvės ir teatralizuotas Druskininkų šeimos paramos centro ir jaunimo klubo „Erzon“ pasirodymas.

Renginį vainikuos vakare melsvomis spalvomis pasipuošęs Alytaus miesto savivaldybės pastato bokštas, priminsiantis, kad balandžio 2-oji – Pasaulinė autizmo supratimo diena.

Be jau minėtų Neįgaliųjų reikalų departamento ir „Baltijos ugdymo centro“ renginį organizuoti padeda ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Povilas Labukas bei aktyvi visuomenininkė Alina Norkūnienė.

 

Ingrida Surdokaitė

 

2 komentarai apie “„Misija įmanoma“ aplankys Alytų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *