Dar vienas bandymas prikelti buvusį Alytaus viešbutį „Signalas“

Buvusį Alytaus viešbutį „Signalas“ ir vėl bandoma prikelti naujam gyvenimui. Butus jame jau ėmėsi pardavinėti viena nekilnojamojo turto agentūra. Norite čia apsigyventi? Už 59 kvadratinių metrų trijų kambarių butą turėsite pakloti 39 tūkstančių eurų.

Skelbime nurodoma, kad 2008 metais pastatytame name pardavinėjami nauji butai. Tik bėda tame, kad dažnam alytiškiui šio pastato istorija puikiai žinoma. Buvusį viešbutį, pastatytą prieš maždaug keturis dešimtmečius, 2008 metais viena Kauno bendrovė ėmėsi rekonstruoti į daugiabutį, tikino, kad parūpins alytiškiams naujų butų, kurių tuomet trūko. Planus pakoregavo užklupęs sunkmetis – 2011 metais šiai bendrovei buvo iškelta bankroto byla. Kauniečiai paliko ne tik neužbaigtus darbus, bet ir didžiules skolas kelioms Alytaus įmonėms.

Kurį laiką pastatą pardavinėjo vienas šalies bankas, kuriam jis atiteko po bankroto bylos. Portalo dzukijosveidas.lt žiniomis, nesenai jį įsigijo privatus asmuo, už objektą paklojęs 440 tūkst. eurų. Iniciatyva sveikintina, pastatų-„vaiduoklių“ Dzūkijos sostinėje apstu ir nuolat daugėja, todėl atsikratyti vienu iš jų būtų puiku.

Netoliese gyvenantys žmonės tik apsidžiaugtų naujais kaimynais, sutvarkyta aplinka, nes dabar čia pūpso tik krūvos šiukšlių ir dideli brūzgynai, vietą pamėgę šunis vedžiojantys šeimininkai. O ir modernios vaikų žaidimo aikštelės bei gražios aplinkos su veja ir medžiais, kuriais viliojami potencialūs pirkėjai, čia bent jau kol kas nėra nė kvapo. Kyla klausimas, kas pirks butus tik su daline apdaila už tokią kainą ne pirmos jaunystės name?

 

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *