Pirmieji Alytaus ir Hiratsukos švietimo bendradarbiavo žingsniai

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius priėmė Alytaus kolegijos kvietimu Dzūkijos sostinėje viešinčius svečius iš tolimosios Japonijos – Kanagavos (Kanagawa) universiteto Tarptautinio centro direktorių Satoshi Ohashi ir šio centro specialistę Hiromi Hammann. Susitikimo metu aptarti Alytaus kolegijos ir Kanagavos universiteto bendradarbiavimo planai, pasidžiaugta sėkmingai prasidėjusia Alytaus ir Hiratsukos miestų draugyste.

„Mes labai vertiname tarptautinius ryšius, skiriame tam daug dėmesio. Turime daug miestų partnerių, su kuriais aktyviai bendradarbiaujame, organizuojame bendrus renginius, vykdome projektus”, – pasveikinęs pirmą kartą į Dzūkijos sostinę atvykusius svečius, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Miesto vadovas užsiminė ir apie planus šių metų liepos mėnesį kartu su mero pavaduotoju Tautvydu Tamulevičiumi ir juos lydėsiančia kultūros ir sporto atstovų delegacija  vykti į Hiratsuką. Anot Alytaus miesto savivaldybės mero V. Grigaravičiaus, tikimasi, kad šis vizitas bus dar vienas žingsnis ilgalaikės šių dviejų miestų draugystės link.

Prakalbus apie Alytaus kolegijos ir Kanagavos (Kanagawa) universiteto bendradarbiavimą, Alytaus miesto meras teigė,  kad didžiuojasi Alytaus kolegija, kuri ruošia specialistus ne tik Alytaus miestui, bet ir kitiems regionams, moko užsienio studentus. „Tikiuosi, kad bendradarbiavimas su Jūsų universitetu  mūsų kolegijos lygį pakels į dar aukštesnį, atsiras papildomos galimybės ir šie ryšiai bus abipusiai naudingi”,  – teigė savivaldybės meras V. Grigaravičius.

Svečio S. Ohashi teigimu, apie Alytaus kolegiją daug gražių atsiliepimų jis yra girdėjęs iš Lietuvos Respublikos ambasadoriaus Japonijoje Egidijaus Meilūno, Dzūkijos sostinėje viešėjusio praėjusiais metais, tad noras bendradarbiauti su šia aukštojo mokslo įstaiga yra tikrai didelis. „Mums labai svarbu siųsti mūsų studentus čia ir sulaukti Jūsų miesto studentų pas mus”,  – artimiausius bendradarbiavimo planus atskleidė svečias.

Alytaus kolegijos bendradarbiavimas su Kanagavos universitetu ,turinčiu filialą Hiratsukos mieste, užsimezgė po praėjusiais metais Alytuje viešėjusios Hiratsukos delegacijos apsilankymo kolegijoje.

Greitu laiku Alytaus kolegija ir Kanagavos universitetas pasirašys bendradarbiavimo sutartį ir pradės vykdyti studentų mainus.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *