Alytiškės brangios ir prabangios

Gėlių prekiautojai Kovo 8-ąją vadina viena tų „auksinių“ dienų metuose. Šią dieną jų uždarbis viršija viso mėnesio pelną kone dvigubai. Žinoma, Moters dieną vyrai dailiosios lyties atstovėms tulpių žiedų negaili, nesvarbu, kokia jų kaina, plačiai atveria pinigines. Sako, Kovo 8-ąją perkant gėles damoms skaičiuoti nevalia.

Žinodami tai, gėlių pardavėjai tik ploja rankomis ir nevengia gerokai padidinti kainų, tikina, kad ir savikaina vieno tulpės žiedo šią dieną nemenkai šokteli į viršų. Aišku, gėlės mažesniais žiedais ir prastesniais lapais – pigesnės, didesnės ir gražesnės kainuoja daugiau.

Alytuje įvairiose vietose tulpių kaina vakar skyrėsi gana žymiai. Viename didžiųjų prekybos centrų trys tulpių žiedai, atvežti iš Olandijos, kainavo 1,29 euro. Lauke stoviniuojanti pardavėja už vieną žiedą prašė 60 centų, o štai pavyzdžiui turguje ar specializuotoje gėlių parduotuvėje – 1 euro. Pastarojoje pasiteiravus, iš kur tulpės atvežtos, paaiškėjo, kad iš Vilniaus gėlių bazės.

Būtų lyg ir viskas gerai, širdies neskaudėtų, jei nebūtų tekę vakar nusipirkti tulpių Vilniuje. Vienoje sostinės specializuotoje gėlių parduotuvėje už žiedą buvo paprašyta sumokėti 80 centų. Pasiteiravus, iš kur gėlės į sostinę atkeliavo, paaiškėjo, kad iš gėlių ūkio, esančio Alytaus rajone.

Kyla klausimas, Dzūkijos sostinėje moterys brangesnės, vyrai dosnesni ar prekiautojai gėlėmis patapę tikrais lupikautojais ir šią dieną nori uždirbti tiek, kad visą mėnesį būtų ramu? Kam vargti ir važiuoti tulpių į Vilnių, kai jų galima įsigyti visai šalia ir žymiai, net 20 procentų, mažesnėmis kainomis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *