Bendrijų pirmininkai iš valdžios reikalavo dėmesio ir pagarbos

„Etatiniai“ skundikai ir vėžlio žingsniu dirbantys Alytaus miesto savivaldybės administracijos specialistai – tokius pagrindinius savo rūpesčius išdėstė vakar savivaldybės tarybos posėdžių salėje susirinkę daugiabučių namų bendrijų pirmininkai.

Su jais susitikęs administracijos direktorius Vytautas Jastremskas, kiti darbuotojai žadėjo pasidomėti, kodėl taip ilgai tenka laukti administracijos kabinetuose pasimetusių atsakymų ar reikiamų dokumentų. Artimiausiu metu bus paruoštas informacijos rinkinys pradedančiam bendrijos pirmininkui, svarstomas techninių prižiūrėtojų etato klausimas, įvykdyti kiti prašymai.

O štai, kaip kovoti su bendrijų pirmininkų vadinamais „etatiniais“ skundikais, kurie neretai juos skundžia be jokio reikalo, buvo pasiūlyti net keli variantai. Anot Turto valdymo ir verslo skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Pikšilingienės, bendrijoms vertėtų pakeisti savo įstatus, sudaryti specialias Skundų komisijas, kurios ir nagrinėtų bendrijos narių skundus. Tik neradus problemos sprendimo, darbą perimtų savivaldybė.

Bendrijų pirmininkų nuomone, savivaldybė turėtų neskubėti nagrinėti gyventojų skundų jų atžvilgiu. Gavusi tokį, siųsti autorių atgal pas bendrijos pirmininką, o atitinkamų veiksmų imtis tik sulaukusi ir kitų gyventojų skundų dėl tos pačios problemos.

„Kiekviename name gyvena po vieną ar kelis žmones, kurie ištisai būna namuose, neturi ką veikti ir rašinėja įvairius skundus. Čia tie patys, kurie stovi pasislėpę už užuolaidos, seka ateinančius ir išeinančius, kviečia policiją, jei kuris iš kaimynų ne vietoje pastatė automobilį. Tai atskira žmonių rūšis“,- vieningai tvirtino bendrijų pirmininkai.

Susirinkimo metu buvo paliesta ir automobilių prigrūstų daugiabučių kiemų problema. Kai vieni sugeba aikštelėje prie namo sutalpinti net tris savo automobilius, tuo tarpu kiti, į namus sugrįžę vėliau, net ir vienam neranda vietos.

Kaip bendrijos galėtų praplėsti automobilių stovėjimo aikšteles – kol kas neaišku, savivaldybės administracija nėra parengusi tam tikrų žingsnių plano. Norinčių to imtis bendrijų pirmininkai nedrįsta nerti į nežinią, o nusprendę rizikuoti šiuo metu tik gūžčioja pečiais – darbai įstrigę šūsnyje įstatymų ir reikalavimų, nepajuda iš vietos jau kelis metus.

 

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *