Varėnos rajone plėtojamos kompleksinės paslaugos šeimai

Varėnos rajono savivaldybės administracija įgyvendina visoms rajono šeimoms skirtą projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai plėtra Varėnos rajono savivaldybėje”. Iš Europos Sąjungos lėšų finansuojamo projekto tikslas – Varėnos rajone plėtoti paslaugas šeimai bei padidinti bendruomenėje teikiamų paslaugų prieinamumą ir kokybę.

Projekto partneris – VO „Ištieskime ranką vaikui” – įsteigs bendruomeninius šeimos namus prie vaikų dienos centro „Versmė” (Dzūkų g. 11, Varėnoje). Juose dirbantis specialistas organizuos ir koordinuos paslaugų šeimai teikimą, ieškos šeimų, kurioms reikalinga pagalba, individualiai konsultuos asmenis, teiks informaciją telefonu apie rajone teikiamas paslaugas ir vykdomas programas, nukreips asmenis į tikslines grupes ir į individualias specialisto konsultacijas, organizuos informacines iniciatyvas. Bendruomeniniuose šeimos namuose bus teikiamos individualios ir grupinės psichologo bei socialinio darbuotojo konsultacijos. Tėvams, kurie taikiai negali susitarti dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, išlaikymo priteisimo ar kitų vaiko priežiūros klausimų, bus siūloma pasinaudoti mediatoriaus pagalba.

Projekto partneris – asociacija „Varėnos trečiojo amžiaus universitetas” – organizuos tėvystės įgūdžių mokymus, kurių metu bus stiprinami tėvystės gebėjimai ir padedama vaikams atskleisti savo galimybes. Užsiėmimuose nėščiosioms ir jų šeimos nariams bus mokoma pasirengti gimdymui ir ugdomi kūdikio priežiūros įgūdžiai. Projekto metu bus siekiama apjungti šeimas bendrai veiklai ir kiekvienoje seniūnijoje įsteigti šeimų klubus. Čia šeimos galės užsiimti pasirinkta mėgstama veikla ir išmokti naujų laiko praleidimo būdų, kartu aptarti socialinės atskirties mažinimo, vaikų su vystymosi, raidos, elgesio ir emocijų sutrikimais ypatumus, integracijos problemas, ankstyvos tėvystės, smurto šeimoje ar priklausomybes nuo žalingų įpročių ir kt. problemas, mokytis jas spręsti užsiėmimų ir vasaros stovyklos metu. Veiklose dalyvaujančioms šeimoms, auginančioms vaikus nuo 3 metų iki mokyklinio amžiaus, užsiėmimų metu bus teikiama vaikų priežiūros paslauga, o neturintiems lėšų atvykti asmeniniu ar viešuoju transportu ir gauti kompleksines paslaugas, bus organizuota pavėžėjimo paslauga.

Per keturiasdešimt aštuonis projekto įgyvendinimo mėnesius bus siekiama suteikti kokybiškas, kompleksiškai teikiamas paslaugas dviem šimtams savivaldybės gyventojų.

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti projekto veiklose. Informaciją Jums suteiks projekto vadovė Danutė Mazaliauskienė, tel. (8 310)3 20 11, el.p. danute.mazaliauskiene@varena.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *