Seimo pirmininką dzūkai vaišino vandeniu iš vienkartinių puodelių

Vakar Alytuje lankėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Į susitikimą su antruoju pagal svarbą asmeniu valstybėje atėjo tik maždaug pusantro šimto miestelėnų. Mažojoje teatro salėje, talpinančioje 175 žiūrovus, ne visos kėdės buvo užimtos. Tarp jų – daugiausiai senjorai ir daugiabučių namų bendrijų pirmininkai. Kai kurie iš dalyvavusių nepasivargino sulaukti susitikimo pabaigos, kilo iš savo vietų ir skubėjo rūbinės link anksčiau laiko.

Susitikti su Seimo vadovu nepanoro ir Dzūkijos sostinės valdžia – meras Vytautas Grigaravičius, jo pavaduotojai, savivaldybės administracijos direktorius, niekas iš savivaldybės tarybos daugumos… Tarp susirinkusiųjų galima buvo pastebėti tik vos vieną kitą tarybos opozicijos atstovo veidą.

Vakaro esminiu klausimu tapo padidinta šiukšlių kaina. Be jos, matyt, šiuo metu Dzūkijos sostinėje kitų „skaudulių“ nėra. Žmonės prašė V. Pranckiečio atšaukti tarybos palaimintą sprendimą padidinti mokestį už atliekas, patikrinti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) veiklą, atleisti jo direktorių Algirdą Reipą.

Daugiabučių bendrijų pirmininkai įteikė Seimo vadovui bendrai pasirašytą raštą dėl atliekų tvarkymo kainų metodikos pakeitimo. Susitikime dalyvavęs Seimo narys Robertas Šarknickas siūlė jiems kreiptis ir į savivaldybės tarybos narius, kurie gali teikti pasiūlymus tarybai dėl bet kurio sprendimo panaikinimo ar pakeitimo.

Tiesa, nors šiukšlių kainai ir ARATC veiklai buvo skirta daugiausiai susitikimo laiko, tačiau be jų susirinkusiems alytiškiams rūpėjo ir, kokia ateitis laukia šalies pensininkų, ar jiems bus grąžintos sumažintos pensijos, kodėl Seimo pirmininkas priėmė Rusijos ambasadorių prieš pat Sausio 13-ąją, o notarų paslaugos tokios brangios ir antstoliai tiek daug sau leidžia.

Žinant tai, kad dzūkai garsėja savo išskirtiniu svetingumu ir vaišingumu, bene labiausiai nustebino susitikimo organizatorių sprendimas nepasirūpinti paprasčiausiu vandeniu ant stalo. Renginiui įpusėjus to jų paprašė pats Seimo pirmininkas. Netrukus jam buvo atneštas buteliukas mineralinio vandens ir dvi vienkartinės stiklinės.

Ingrida Surdokaitė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *