Po tarybos posėdžio geros žinios alytiškiams

Lengviau atsikvėpti gali šalia naktinių barų, esančių Naujojoje g. 8A ir Jaunimo g. 14A, gyvenantys alytiškiai. Šiems barams apriboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką nutarė šiandien posėdžiavusi miesto savivaldybės taryba.

Viena pagrindinių priežasčių – Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimas – klientai įsigijo gėrimų ir vartojo juos ne vietoje, o išsinešę. Be to, kai kurie tarybos nariai sulaukė aplinkinių namų gyventojų skundų, esą dėl vykdomos veiklos jie nebeturintys ramybės, vakarais bijantys išeiti iš namų. Policijos komisariatas informavo savivaldybę, jog šie barai yra žinomi kaip „naktinės alkoholio parduotuvės“, o praeitais metais juose užregistruota 18 įvairių teisės pažeidimų.

Tarybos nariams širdžių nesuminkštino ir kai kurių kolegų perspėjimai, jog toks sprendimas reiškia verslo smukdymą ar net griūtį, o 9 šiuose baruose dirbantys žmonės netrukus gali likti be darbo. Kai kurie tarybos nariai, pritarę prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimui, prisiminė keletą skaudžių pastarųjų savaičių šalies įvykių, susijusių su alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimu, ragino kolegas nedelsti ir naikinti galimas panašių įvykių priežastis, o ne laukti pasekmių. „Alytaus piliečių“ atstovas taryboje Algirdas Gataveckas nevyniojo žodžių į vatą ir sakė, jog „lietuviai – gerti nemokanti tauta“.

Gerų žinių vietos valdžia pateikė ir elektromobilių turėtojams ar planuojantiems tokius įsigyti. Už Europos Sąjungos lėšas Dzūkijos sostinėje bus įrengtos trys dvivietės elektromobilių įkrovimo stotelės. Jas statyti planuojama Ūdrijos ir Jotvingių gatvėse, Rotušės aikštėje.

Be to, pagaliau bus suremontuotas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyrius. Nuo 1983-ųjų, kuomet jis atvėrė duris, didesnio remonto neregėjo, o šiandieninė būklė yra kone kritinė, teikiamos sveikatos paslaugos neatitinka būtinų sąlygų. Po atlikto remonto pacientai ir personalas galės džiaugtis šiuolaikiškomis palatomis ir kitomis patalpomis, pakeista santechnika, skyrius bus pritaikytas neįgaliems ir specialių poreikių turintiems žmonėms.

Posėdžio metu paaiškėjo, kad savivaldybė nepasirašys investicinės sutarties su bendrove „Loneva“, ketinusia įsikurti Pramonės parke ir pradėti namų statybos 3D spausdinimo veiklą. Buvo planuota, jog bendrovė investuos apie 780 tūkst. eurų ir sukurs ne mažiau kaip 14 naujų darbo vietų. Deja, bendrovės atstovai neatvyko pasirašyti sutarties su savivaldybe.

Daugiau kaip trisdešimt įvairių sprendimų šiandien posėdyje priėmusi taryba jo pabaigoje atsisveikino su netrukus savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo postą paliksiančiu Vytuoliu Valūnu. Daugiau kaip dvidešimt metų miesto švietimui vadovavęs V. Valūnas dėkojo tarybos nariams už darbą, dėmesį švietimui, linkėjo sėkmės. Iš kai kurių tarybos narių pasigirdo nuomonės, esą tokio švietimo sričiai atsidavusio skyriaus vedėjo Dzūkijos sostinė daugiau nebeturės. Tam pritaria ir didžioji dalis miesto švietimo įstaigų darbuotojų ir su nerimu laukia, kaip patys sako, miesto švietimui „artėjančio išbandymų meto“.

 

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *