Europos turizmo mugėje pristatytos tradicijos ir kulinarinis paveldas

Alytaus rajono tradicijos, kulinarinis paveldas pristatytas čekams. Turizmo informacijos centras kartu su Alytaus rajono savivaldybe vasario 16–18 dienomis dalyvavo 26-ojoje Europos turizmo mugėje „HolidayWorld“ Prahoje. Alytaus kraštas buvo pristatytas bendrame Lietuvos stende su Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Trakų, Utenos, Molėtų, Šilutės ir Varėnos savivaldybėmis.

Parodoje Alytaus rajono savivaldybei atstovavo Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė ir Buhalterinės apskaitos skyriaus vedėja Danutė Kazakevičienė.

Kaip sakė J. Gruzinskienė, Lietuvos stende kelionių organizatoriams ir kitiems lankytojams pristatytos Alytaus rajono tradicinių patiekalų ir amatų edukacinės programos, kurias vykdo Alovės amatų kiemelis, Pivašiūnų amatų centras, Punios „Dzūko pirkia“, Kančėnų kaimo bendruomenė „Dėmesio centras“, Daugų krašto bendruomenė. Parodos lankytojai supažindinti su pramogų parko „Tarzanija“ Radžiūnų kaime veikla, kitomis pramogomis ir lankytinomis vietomis, poilsiu gamtoje.

Lietuva pristatyta ir Lietuvos Respublikos ambasados priėmimeČekijos žiniasklaidai bei kelionių organizatoriams. Jie buvo pavaišinti lietuviška duona, šaltibarščiais, silke ir kitaispopuliariais lietuviškais patiekalais, įmonės„Alita“ putojančiu vynu. Priėmime dalyvavę Turizmo informacijos centrų ir savivaldybių atstovai pasikeitė kontaktais su žiniasklaidos atstovais ir kelionių organizatoriais.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėja J. Gruzinskienė, ambasada planuoja surengti turą į Lietuvą čekų žurnalistams. „Pasiūlysime jiems apsilankyti ir Alytaus rajone, susipažinti su mūsų amatais ir tradicijomis, aplankyti istorines vietas, išskirtinius gamtos objektus, Punią, kuri šiais metais yra mažoji Lietuvos kultūros sostinė. Čekus ypač domina aktyvus, gamtinis turizmas. Mūsų rajonas tokiems turistams turėtų būti labai įdomus“,– sakė J. Gruzinskienė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *