Daugų moksleivės kuria inovatyvius produktus

Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokomajai bendrovei „C&te“ įteikta SEB banko nominacija už sprendimą, kuris geriausiai padeda išspręsti klientų problemą, o bendrovės prezidentė Greta Jarmalavičiūtė laimėjo lyderystės apdovanojimą.

Bendrovę „C&te“ įsteigė šešios Daugų Vlado Mirono gimnazijos IIag klasės mokinės. SEB banko apdovanojimas joms įteiktas vasario 4 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ jaunimo verslumo organizacijos Lietuvos Junior Achievement organizuotoje mugėje „Verslas jauniems 2017“.

„Mes užsiimame nerūdijančio plieno kamuoliukų, kurie geba sugerti karštį, gamyba. Tai buvo pirmoji mugė, kurioje savo bendrovę pristatėme viešai. Mugėje pateikėme savo gaminio prototipus. Daug žmonių domėjosi mūsų firmos gaminama produkcija. Komisijos narių išsakytos mintys taip pat buvo džiuginančios ir malonios. Mugėje mums kilo dar inovatyvesnių ir įdomesnių kamuoliuko panaudojimo galimybių. Dabar labai laukiame kitos mugės, kurioje galėsime pademonstruoti jau užbaigtus, dar įdomiau pateiktus kamuoliukus“, – sakė jaunosios verslininkės.

„Alytaus rajone nominacijas gavome vienintelės! Negana to, dar gavome kvietimą į Kaune vyksiančią tarptautinę mugę, kur turėsime galimybę pabendrauti su jaunaisiais verslininkais iš viso pasaulio. Labai džiaugiamės gera pradžia. Ji mus paskatino dar daugiau dirbti, kurti, vystyti idėją. Ačiū visiems, kurie mumis tikėjo, palaikė ir tvirtino, kad galime. O mes tikrai galime ir pažadame – jūs apie mus dar išgirsite“, – tikina bendrovės „C&te“ narės.

 

Alytaus rajono savivaldybės inf. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *