Išskirtinė Vasario 16-oji Alytuje – linksmai ir išradingai

10 km bėgimu, su dainomis, nuoširdžiausiais linkėjimais Lietuvai, aukštai iškeltomis trispalvėmis ir šypsenomis veiduose – taip Vasario 16-ąją šventė Alytus.

„Jau 99 metai, kai mūsų valstybė gyvuoja, su įvairiomis pergalėmis ir negandomis. Mylėkime ir puoselėkime savo šalį kasdien – siekdami žinių, kurdami ir dirbdami jos labui.  Sveikinu visus su šia svarbia mums ir Lietuvai švente“, – minėjimo Laisvės Angelo aikštėje metu susirinkusius sveikino Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Dar prieš prasidedant Vasario 16-osios minėjimui Miesto sode, ant  Šv. Angelų Sargų bažnyčios šventoriaus sienos atidengtos 1919–1920 m. nepriklausomybės kovų 25 Alytaus valsčiaus Vyties kryžiaus kavalierių ir 56 savanorių įamžinimo lentos. Minint Lietuvos valstybės atkūrimo 99-ąsias metines Lietuvoje jau yra atidengta per pusšimtį tokių lentų, iš viso jų turėtų atsirasti keli šimtai.

Nuo Šv. Angelų Sargų bažnyčios link Miesto sodo tradiciškai pajudėjo šventinė eisena. Šalia Laisvės Angelo būrys Lietuvos vėliavos spalvomis pasipuošusių alytiškių stebėjo Alytaus miesto teatro aktorių ir Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos mokinių meninę programą, visi kartu dainavo „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“. Sveikinimus Lietuvai ir alytiškiams sakė Seimo nariai Robertas Šarknickas ir Julius Sabatauskas, padėtos gėlės žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę.

Minėjimas tęsėsi Alytaus miesto teatro didžiojoje salėje ir Dainavos kino teatre, kur parodytas filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“, pasakojantis ir iš Alytaus kilusio laisvės kovotojo Romo Kalantos istoriją.

99-ajam Lietuvos gimtadieniui išskirtinumo suteikė netradicinis alytiškių 10 km bėgimas Alytaus miesto gatvėmis „parašant“ žodį Lietuva bei Alytaus jaunimo iniciatyva „Laisvės akimirkos kitaip“, kurios metu šalia Alytaus kraštotyros muziejaus skambėjo jaunųjų atlikėjų dainos, visi susirinkusieji įamžinti bendroje nuotraukoje.

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *