Alytaus taurė 2017

Alytuje vyko tradicinis tarptautinis kanupolo turnyras „Alytaus taurė 2017″. Šios varžybos yra vienos didžiausių Rytų Europoje šaltuoju metų laiku. Jose dalyvavo komandos iš keturių valstybių – Lietuvos, Suomijos, Lenkijos ir Rusijos. Varžėsi trijų amžiaus grupių sportininkai. Patys jauniausi (iki 13 metų) varžėsi trečioje divizijoje, antroje divizijoje rungtyniavo jaunučiai iki 17 metų ir pirmoje divizijoje stipriausiųjų grupėje rungėsi vyrai.

Jauniausiųjų grupėje Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) pirmoji komanda iškovojo pirmąją vietą, antrąją vietą iškovojo Trakų SK „Trakai” jaunieji baidarininkai, trečiąją vietą – antroji ASRC komanda. Šioje grupėje žaidė vaikai dar tik pradedantys sportininko karjerą.

Antroje divizijoje rungtyniavo jaunučiai iki 17 metų. Sėkmė lydėjo Alytaus baidarininkus. Alytiškiai pirmąją varžybų dieną užtikrintai laimėjo grupės varžybas. Kitą dieną pusfinalyje mūsų miesto jaunimas žaidė su „Korsarij” iš Sankt Peterburgo, juos nugalėjo 10:7 ir pateko į finalą. Trakų jaunimas pusfinalyje 4:3 įveikė „Legion” iš Novgorodo. Finale alytiškiai žaidė su Trakų baidarininkais. Rungtynės vyko taškas į tašką, kadangi  varžovai vieni kitus jau gerai pažįsta. Rungtynių pabaigoje geriau sužaidė Alytaus baidarininkai ir iškovojo pirmąją vietą. Sidabrą laimėjo Trakų AVSK ir trečiąją vietą iškovojo Sankt Peterburgo „Korsarij”. Rezultatyviausiu žaidėju šioje amžiaus grupėje tapo Alytaus komandos žaidėjas Mindaugas Kuc.

Didžiausia konkurencija vyko pirmoje divizijoje. Joje rungtyniavo 12 komandų. Alytaus „Alytus” sėkmingai pradėjo varžybas ir pirmąją dieną grupės varžybose užėmė pirmąją vietą ir tęsė kovas dėl apdovanojimų. Ketvirfinalyje alytiškiai susitiko su „Meva1 UPKP” iš Suomijos ir 8:5 iškovojo pergalę bei pateko į pusfinalį. Pusfinalyje alytiškiai žaidė su SK „Povyšle” iš Varšuvos. Rungtynės  buvo labai sunkios ir pagrindinis rungtynių laikas neišaiškino nugalėtojo. Buvo skirtas pratęsimas. Jame buvo žaidžiama iki auksinio įvarčio. Pratęsime sėkmė lydėjo Lenkijos sportininkus, nes jie pirmieji pelnė įvartį ir pateko į finalą. Mūsų komanda toliau kovą tęsė dėl trečiosios vietos. Alytiškiai kovoje dėl bronzos žaidė su Novgorodo „Forsaž”. Rungtynės vyko taškas į tašką. Bet ir šioje kovoje sėkmė buvo priešininkų pusėje. Novgorodas laimėjo 4:3. Finale žaidė Varšuvos ir Sankt Peterburgo komandos. Pergalę iškovojo Rusijos sportininkai ir tapo turnyro nugalėtojais. Antrąją vietą iškovojo Varšuvos, trečiąją Novgorodo komandos, ketvirti Alytaus „Alytus”. Mūsų miesto komandoje žaidė Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Karolis Latauskas, Tomas Mikna, Eimantas Staniulis, Žeimantas Jazukevičius ir Edvinas Turčinavičius.   Kita miesto komanda Alytaus SRC-„Srautas” ne taip sėkmingai sužaidė grupės varžybas. Tad antrąją dieną jie kovas tęsė dėl 9–12 vietos ir galutinėje įskaitoje iškovojo vienuoliktą vietą.

Varžybų nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris.

ASRC inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *