ARATC veiklos auditas atsakys į klausimus dėl sąnaudų pagrįstumo ir paskirstymo tarp savivaldybių

Praėjusią savaitę Alytaus miesto taryba, įgyvendindama Vyriausybės nutarimą, patvirtino vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą nuostatus, kurie nebuvo keisti nuo 2008 metų. Diskusijos dėl rinkliavos tvarkos keitimo vyko daugiau nei metus. Diskutuojant dėl vietinės rinkliavos dydžių ir nuostatų tarybos nariams kilo klausimų ir dėl Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro bei septynių savivaldybių, kurios priklauso ARATC tarpusavio sutartinių įsipareigojimų bei sąnaudų paskirstymo.

Todėl Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius inicijavo ARATC veiklos auditą, dėl kurio sausio pradžioje kreipėsi į visas savivaldybes, kurių atliekas tvarko ARATC. Atsakymai gauti iš beveik visų savivaldybių (išskyrus Lazdijų rajono), veiklos auditui pritarė tik viena savivaldybė iš atsakiusiųjų, todėl Alytaus miesto savivaldybė savo iniciatyva kuria darbo grupę veiklos audito klausimams suformuluoti ir užsakys atliekų tvarkymo centro veiklos auditą, kuris atsakys į visus keliamus klausimus.

Dėl atstovų į šią darbo grupę kreiptasi į Aplinkos ir plėtros bei Investicijų ir biudžeto komitetus. Į darbo grupę bus įtraukti specialistai, daugiabučių namų bendrijų, verslo, kitų suinteresuotų sričių atstovai. Klausimus ir sąlygas veiklos auditui ketinama parengti per mėnesį, po to bus vykdomos viešųjų pirkimų procedūros, todėl audito išvadas tikimasi turėti iki liepos.

Auditas apims tiek pradinės sutarties tarp septynių savivaldybių sąlygų analizę, tiek strateginio planavimo proceso ir veiklos organizavimo, tiek ir technologinių procesų efektyvumo valdymą, organizavimą ir kontrolę.

Atsižvelgiant į šio audito išvadas, kaip ir buvo minėta tarybos posėdyje priimant sprendimą, bus galimybė pagal poreikį tobulinti rinkliavos tvarką ir įkainius, jei paaiškės, kad yra taupymo ar sąnaudų tarp savivaldybių perskirstymo galimybių.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *