Putinų gimnazija dienai virto modernaus ugdymo muziejumi, gimnazistai – gidais

Vėlyvą popietę visa grupė Alytaus Putinų gimnazijos mokinių ir mokytojų tapo ekskursijų vadovais. Į Putinų gimnaziją, tą dieną tapusią moderniuoju ugdymo muziejumi, susirinkusius būsimuosius pirmokus ir jų tėvelius po mokyklą  vedžiojo ir antrokai (Ema Kuniutytė, Mingaitė Kelminskaitė ir kt.), ir trečiokai (Karolina Slavinskaitė, Evelina Armanavičiūtė ir kt).

Svarbiuose „lankytinuose objektuose” keliautojus pasitiko kuo originaliau save pristatyti pasiryžę šeimininkai: socialinio verslumo mokykloje – jaunosios verslininkės Gustė Bernatavičiūtė ir Agnė Barbaravičiūtė pasakojo savo sėkmės istoriją, demonstravo pačių sukurtus produktus, pristatė nuotraukose užfiksuotas džiugias konkursų, stovyklų akimirkas;  KTU klasės pirmokai ir jų auklėtoja Jūratė Nenartavičienė pasakojo, ko išmoko per pirmąjį mokslo metų pusmetį, kaip sekėsi paskaitose KTU, ką sužinojo dirbdami universiteto laboratorijose.

Įdomu buvo svečiams jaunųjų šaulių klasėje, susidomėję klausė, kaip šauliai mokosi, kaip stovyklauja, išbando save sudėtingose pratybose. Gimnazijos mokinių tarybos „Grifų gūžtoje” ne tik apžiūrėjo pačių mokinių per žiemos atostogas suremontuotas patalpas, bet ir sulaukė tarybos pirmininkės Karolinos Slavinskaitės kvietimo kitąmet įsitraukti į aktyvią kultūrinę veiklą.

Būsimieji pirmokai ir jų tėveliai lankėsi sporto salėje, treniruoklių, šokių klasėse, svetainėje, skaitykloje, vairavimo mokyklos, robotikos kabinetuose, gėrėjosi eksponuojamais koridoriuose mokinių darbais, susižavėjo delniukų galerija.

Labai „turistams” patiko kūrybiškų mokinių ugdymas gimnazijoje, išklausę pasakojimus, apžiūrėję kūrybinius darbus, pabendravę su „kūrybiukų” lietuvių kalbos mokytojomis Danguole Gintaliene ir Algida Saboniene, daugelis suprato, kad Putinų gimnazijoje galės išbandyti save  pačioje įvairiausioje veikloje, kad čia jų laukia platus ir įvairiapusį lavinimą teikiantis veiklos pasirinkimas.

Iš „ekskursijų vadovų” vadovų lūpų svečiai sužinojo, kad Putinų gimnazijoje  galima mokytis įprastose, tradicinėse klasėse ir aktyviai dalyvauti neformalioje veikoje arba pasirinkti kryptingą kūrybišką ugdymą, KTU ar jaunųjų šaulių klasę.

Putinų gimnazijos jaunųjų žurnalistų inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *