Savivaldybė kviečia prisidėti prie iniciatyvos „Žvakė už kiekvieną vaiką“

Informatikos ir ryšių departamento prie VRM duomenimis, Lietuvoje 2016 metais buvo pradėtas 1 051 ikiteisminis tyrimas dėl fizinio smurto, 74 – dėk seksualinės prievartos, 114 – dėl psichologinės prievartos prieš vaikus. Smurtas prieš vaikus yra didžiausias ir grubiausias vaiko teisių pažeidimas ir didžiulė socialinė problema. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius, gavęs informaciją apie galimą smurto prieš vaikus atvejį, nedelsdamas reaguoja: lankosi šeimoje, vertina situaciją, teikia reikiamą pagalbą vaikui ir šeimai. Visuomenė turi netoleruoti smurto prieš vaiką ir kiekvienas žmogus turi žinoti, kad privalo pranešti apie įtariamą atvejį.

Prašome miesto bendruomenės narių nelikti abejingiems ir pranešti apie galimą smurtą prieš vaikus policijai arba Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Alytaus miesto savivaldybė kartu su miesto bendruomene kviečia prisidėti prie iniciatyvos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ ir šiandien nuo 12 iki 21 val. Rotušės aikštėje, Alytuje, už kiekvieną žuvusįjį vaiką, už kiekvieną vaiką, prieš kurį smurtaujama, uždegti vilties ir gedulo žvakelę kaip palaikymo ženklą ir pasakyti NESUTINKU su tuo, kas vyksta šalyje.

 

Vaiko teisių apsaugos skyriaus inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *