Vardinė krepšinio apranga Alytaus Jotvingių gimnazijos IIIg klasės komandai

Druskininkų savivaldybė kartu su Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų rajono savivaldybėmis jau dešimtus metus organizuoja analogų šalyje neturinčias Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio varžybas. Šiemet varžybose dalyvauja per 35 Alytaus miesto ir rajono, Druskininkų,  Lazdijų rajono savivaldybių bendrojo ugdymo mokyklos. Varžybos vyksta keturiais etapais nuo 2016 m. lapkričio mėnesio iki 2017 m. kovo. Pirmąjį etapą vyksta klasių varžybos, antrąjį etapą susitinka miesto arba rajono klasių komandos nugalėtojos. Trečiąjį etapą dalyvauja 4 mokyklų klasių komandos – II etapo krepšinio varžybų nugalėtojos, išaiškinamos pajėgiausios komandos su perėjimo į ketvirtąjį etapą teise. Komandos, patekusios į finalinį ketvertą, apdovanojamos vertingomis kelionėmis – jose dalyvauja visa klasė.

Šio projekto tikslas – ne tik išaiškinti stipriausias Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio varžybų komandas, perspektyviausius žaidėjus, bet ir populiarinti krepšinį, skatinti moksleivių tarpusavio draugiškumą ir klasės – vieningos komandos – atstovavimą savo mokyklai.

Alytaus mieste labai stiprios kovos dėl patekimo į trečiąjį etapą vyko Alytaus Jotvingių gimnazijoje, dalyvavo penkios komandos. Pasak varžybų vyriausiojo teisėjo Rimo Berulio, visos Alytaus Jotvingių gimnazijos klasių krepšinio komandos buvo labai stiprios ir rezultatas praktiškai ėjo taškas taškan. Lemiamas rungtynes dėl išėjimo į aukštesnįjį etapą žaidė Alytaus Jotvingių gimnazijos IVg (auklėtojas Valdas Grigas) ir IIIg (auklėtoja Aldona Dumbliauskienė) klasės, rezultatu 73:66 nugalėjo IIIg klasė. Geriausiai  šioje komandoje žaidė Matas Sabaliauskas, Andrius Ališauskas, Haroldas Rokas. Šioje komandoje taip pat klasės garbę gynė ir vienintelė mergina – Indrė Kareivaitė.

2016–2017 m. m. dešimtojo Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių II etapo finalinėse krepšinio varžybose susitiko Alytaus Jotvingių gimnazijos IIIg ir Alytaus Putinų gimnazijos IIIf klasės. Po permainingos kovos pergalę rezultatu 73:66 (19:20, 23:16, 22:21, 9:9) šventė Jotvingių gimnazijos atstovai. Pirmoji rungtynių pusė vyko taškas į tašką ir tik aidint antrojo kėlinio sirenai po taiklaus Haroldo Roko tritaškio metimo ir baudos pataikymo 6 taškų persvarą 42:36 įgijo būsimi nugalėtojai, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, ir buvo lemtinga. Jiems daugiausiai taškų pelnė Matas Sabaliauskas 37, Haroldas Rokas 21 ir Andrius Ališauskas13.

Sausio 23 d. Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, Švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Zdanavičius, Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Kęstutis Miliauskas ir jo pavaduotoja Nijolė Makštutienė iškilmingai įteikė komandai nugalėtojai IIIg klasei vardinę krepšinio aprangą.

Alytaus Jotvingių gimnazijos IIIg klasės komanda jau 2017 m. sausio 25 d. pradeda III etapo Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio varžybas. 18 val. namuose (Alytaus Jotvingių gimnazijoje) susitinka su Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos komanda, vėliau žais su Daugų krepšinio komanda.

Alytaus Jotvingių gimnazijos IIIg klasės krepšinio komandą sudaro Andrius Ališauskas, Matas Sabaliauskas, Tadas Taraila, Narvydas Karsokas, Benas Paulėkas, Deividas Tarvydas, Aurimas Navickas, Haroldas Rokas, Jonas Kačiauskas, Modestas Mankevičius, Lukas Genevičius, Indrė Kareivaitė.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vyriausioji specialistė

Daiva Jakubauskienė

????????????????????????????????????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *