Savivaldybė planuoja platinti įvažiavimo į daugiabučių kiemus keliukus

Alytaus miesto savivaldybė planuoja inicijuoti įvažiavimo į daugiabučių namų kiemus keliukų  platinimo darbus, nes į kai kuriuos kiemus sudėtinga įsukti šiukšles vežančiam UAB „Ekonovus” transportui.

„Kaskart šiukšles vežantiems sunkiasvoriams UAB „Ekonovus” automobiliams sukant į kiemą dėl per siauro įvažiavimo tenka važiuoti ant šaligatvio krašto ar žaliosios zonos, o kartais ir kliudyti kiemuose stovinčius automobilius. Sulaukę UAB „Ekonovus” pastabų dėl per siaurų įvažiavimo keliukų ir pastebėję, kad šiukšliavežės niokoja tiek šaligatvių bortelius, tiek ir žaliuosius miesto plotus, 2017 m. planuojame praplatinti įvažiavimo į daugiabučių namų kiemus keliukus”, –  teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Žuromskas.

Alytaus miesto savivaldybė kviečia daugiabučių namų gyventojus teikti siūlymus, kur yra būtina praplatinti šiuos įvažiavimo keliukus. Pasiūlymų lauksime el. paštu arvydas.kavaliauskas@alytus.lt iki 2017 m. sausio 31 d.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai pastebėjo, kad dauguma gyventojų išmesdami į konteinerius šiukšles neuždengia konteinerių dangčių. Esant nepalankioms oro sąlygoms, lyjant lietui ar sningant, neuždengtuose konteineriuose esančios atliekos sudrėksta ir dėl to išauga jų svoris, taip pat didėja ir šių atliekų tvarkymo kaina, todėl prašome gyventojų būti supratingiems ir atliekas tvarkyti atsakingai.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *