Pasveikinti 10-metį švenčiantys folkloro puoselėtojai

Baigiantis seniesiems metams Lazdijų kultūros centro folkloro ansamblis „Dainuviai“ kartu su bičiuliais, kolegomis ir bendraminčiais šventė savo kūrybinės veiklos 10-metį. Pasveikinti liaudies kūrybos puoselėtojų taip pat atvyko Lazdijų rajono savivaldybės atstovai – meras Artūras Margelis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas bei jo pavaduotoja Rasa Kazlauskienė. Svečiai džiaugėsi entuziastingais kultūros centro darbuotojais, kurių iniciatyva susibūrė folkloro ansamblis ir kurie savo laisvalaikį leidžia puoselėdami tradicinę krašto kultūrą bei garsindami Lazdijų rajono vardą įvairiuose respublikiniuose bei regioniniuose renginiuose.

Meras A. Margelis įteikė „Dainuvių“ vadovei Birutei Vžesniauskienei bei visam kolektyvui simbolinį kelialapį į Šiaurės Lietuvą, linkėdamas kuo geriau pažinti savo gimtąjį kraštą bei skleisti savo folklorinę patirtį visoje šalyje.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas dovanojo „Dainuviams“ knygą „Lietuvos etnografiniai regionai“, kurioje išsamiai pristatomos kiekvieno etnografinio regiono istorijos, urbanistikos, architektūros, apželdinimo, amatų, virtuvės, tradicinio kostiumo, patarmių, tautosakos, papročių, muzikos instrumentų ypatybės bei aprašomos kiekvieno regiono ryškiausios asmenybės, gimusios tame krašte arba ten dirbusios, puoselėjusios kultūrą.

Smagias melodijas „Dainuviams“ bei visiems susirinkusiems dovanojo tradicinės muzikos kapelos „Dziedukai“ ir „Anūkucai“ (vad. Romas Mazėtis), nuoširdžių sveikinimų negailėjo ir kiti į šventinį vakarą atvykę svečiai.

Lazdijų r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *