Vaikų dienos centro „Gali“ šventė apjungė Kalėdų ir Chanukos tradicijas

Vaikų dienos centras „Gali” paminėjo gražiausias metų šventes. Centro lankytojai kartu su lėlių teatru „Aitvaras” pristatė kalėdinį spektaklį, su dovanomis ir gražiausiais linkėjimais čia apsilankė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius bei Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon.

„Į šį vaikų dienos centrą įdėta daug nuoširdaus darbo, todėl tikiu, kad jo bendruomenė saugos, puoselės tai. Džiugu matyti, jog čia ne tik leidžiate laisvalaikį, tačiau organizuojate gražius renginius kaip šis. Norėčiau padėkoti Izraelio ambasadoriui už paramą ir dėmesį bei palinkėti visiems puikių ateinančių metų” , – šventėje kalbėjo Alytaus meras.

Gražią draugystę su Alytumi ir vaikų dienos centru „Gali” tęsdamas Izraelio ambasadorius perdavė apie 500 knygų, kurias centro lankytojams dovanojo žydų mokyklos Vilniuje vaikai. Ambasadorius taip pat papasakojo apie Chanuką, aštuonias dienas kasdien uždegamas žvakeles ir net gi sugiedojo tradicinę šios šventės giesmę.

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus” generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, šiuo metu centras puikiai funkcionuoja, čia ateinantiems vaikams šilta, gera ir jauku. „Džiugu, kad išsprendėme visus nesklandumus, centras aprūpintas priemonėmis, čia ateina daug vaikų, kuriems, reikia dėmesio, meilės ir draugystės”, – kalbėjo R. Dičpetrienė.

Vaikų dienos centro „Gali” socialinė darbuotoja Greta Kasperavičiūtė pasidžiaugė, kad šventės metu suvaidintas vaikų spektaklis – debiutinis, tačiau bendradarbiaujant su lėlių teatru „Aitvaras” bus siekiama kurti ir daugiau spektaklių ar net gi vaikų dienos centro teatriuką.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *