Su miškų urėdijos vadovu aptarta Druskininkų miškų priežiūra

Šiandiena Druskininkų savivaldybėje apsilankęs Druskininkų miškų urėdijos urėdas Zenonas Naujokas savivaldybės vadovams pristatė šių metų urėdijos veiklą bei papasakojo apie valstybinių miškų, esančių savivaldybių teritorijoje, perdavimo savivaldybėms valdyti aktualijas. Z. Naujokas išsamiai papasakojo apie birželyje praūžusio ir daug žalos Druskininkų savivaldybės miškams padariusio škvalo padarinių likvidavimą. Susitikime pažymėta, kad ateinančiais metais didesnis dėmesys bus skiriamas miesto prieigose esančių miškų valymui bei pasidžiaugta privačių miškų savininkų pilietiškumu ir supratingumu tvarkant jiems priklausančius miškus.

Savivaldybės vadovai su Z. Naujoku aptarė itin svarbią temą – miško kelių priežiūrą. Z. Naujokas akcentavo, kad urėdijos specialistai kartu su Viečiūnų ir Leipalingio seniūnijų seniūnais visomis išgalėmis rūpinasi miško kelių būkle, drausmina medienos vežėjus, kad pastarieji savo veiklą vykdytų atsakingai ir užtikrintų, kad sugadinti keliai būtų kokybiškai sutvarkyti.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas po susitikimo pabrėžė, kad Druskininkų miškai –visos bendruomenės turtas, kuriuo kiekvienas turime atsakingai pasirūpinti. „Išvengti stichinių nelaimių  padarinių negalime, tačiau galime pasirūpinti miškais saugodami juos nuo gaisro, atsakingai gabendami medieną ir sudrausmindami tuos, kurie elgiasi netinkamai“ – sakė R. Malinauskas.

Druskininkų m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *