Miesto vėliava plevėsuos ne tik mero kabinete

Bene daugiausiai diskusijų vakar vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje susilaukė sprendimas dėl miesto vėliavos naudojimo tvarkos. Politikai nesutarė, kur turėtų ji kabėti – bet kurio alytiškio namų kieme ar tik šalia savivaldybės pastato, oficialiuose renginiuose ir mero kabinete.

Anot Liberalų sąjūdžio atstovo Arvydo Švirmicko, miesto vėliava negali plevėsuoti bet kur ir bet kada. „Tai savivaldos ženklas, todėl jį naudoti gali tik pati savivaldybė. Juk privačių įmonių logotipų niekas kitas nenaudoja, tik jos pačios“,- posėdyje kalbėjo politikas.

„Pagal jus, Arvydai, šalies vėliavą galėtų turėti tik prezidentūra? Negalima niokoti miesto vėliavos, bet skatinti alytiškius ją turėti ir naudoti – nieko blogo“, – su kolega nesutiko taryboje frakciją „Už Alytų“ atstovaujantis Sigitas Leonavičius.

Jam pritarė ir socialdemokratas Jurgis Krasnickas, esą miestas bus tik gražesnis, jei kuo daugiau namų kiemų puoš miesto vėliavos. „Ji priklauso visai savivaldybei, tai reiškia visiems alytiškiams“,- antrino liberalė Nijolė Makštutienė.

Tarybos dauguma pritarė, kad miesto vėliava būtų nuolat iškeliama Rotušės aikštėje prie miesto savivaldybės pastato ant stiebų, įrengtų priešais pastato fasadą; viešuose oficialiuose renginiuose, kuriuose dalyvauja savivaldybės meras, mero pavaduotojai, tarybos nariai ir valstybės politikai; sporto renginiuose, kuriose dalyvauja miesto komandos ar sportininkai; prie savivaldybės įstaigų ir įmonių pastatų. Miesto vėliava gali nuolat kabėti savivaldybės tarybos posėdžių salėje bei mero kabinete.

Vietos politikai palaikė Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pasiūlymą, kad miesto vėliava gali būti iškeliama ar pastatoma ir kitose vietose, o tai reiškia, kad nuo šiol ji galės plevėsuoti kiekvieno alytiškio namų kieme.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *